ISPUNJENO OBEĆANJE, BRZA SANACIJA ZGRADE OŠTEĆENE U POŽARU
Foto: Gradska opština Rakovica

ISPUNJENO OBEĆANJE, BRZA SANACIJA ZGRADE OŠTEĆENE U POŽARU

Beograd -

Nastavljeni su radovi na sanaciji ulaza i hodnika zgrade u ulici Kanarevo brdo 24 u kojoj je pre osam dana izbio požar.

Radove su danas obišli predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i direktor JP „Gradsko stambeno“ Petar Andrijašević. Oni su razgovarali sa upravnicom stambene zajednice Danijelom Marković Vlahović koja im se u ime stanara zahvalila na brzom reagovanju i pomoći da se oštećenja na ulazu i u hodnicima zgrade brzo saniraju.

foto: Gradska opština Rakovica

Simić i Andrijašević si naveli da su radovi brzo izvršeni zahvaljujući odličnoj saradnji Opštine Rakovica i JP „Gradsko stambeno“, kao i drugih javnih preduzeća, koja nisu gubila vreme da priteknu u pomoć stanarima ove zgrade.

foto: Gradska opština Rakovica

Danijela je opisala ponovo tu noć kada je vatra buknula iz ormara sa elektro-instalacijama u prizemlju zgrade. Vatrogasci su hitno reagovali, brzo su ugasili požar, dok su zbog gustog dima evakuisani stanari poslednjeg sprata. Na svu sreću u požaru nije bilo povređenih.

foto: Gradska opština Rakovica

Stanare je dan posle požara obišao predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić koji je obećao da će se založiti da šteta što pre bude sanirana. Do sada su radnici „Elektrodistribucije“ zamenili glavni ormar sa brojilima i elektro-instalacijama, postavljeni su novi osigurači čime je mogućnost izbijanja požara na ovom mestu svedena na minimum.

foto: Gradska opština Rakovica

U toku su radovi na gletovanju hodnika nakon čega će na red doći krečenje, dok je u planu i zamena popucalih svetlarnika koji su slomljeni tokom intervencije vatrogasnih ekipa. U narednih nekoliko dana sva oštećenja na ovoj zgradi nastala zbog požara biće u potpunosti otklonjena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja