DEO OD PRISTANIŠTA DO TVRĐAVE IMA DA ZABLISTA: Prostor oko pasarele postaće zelena oaza za Beograđane
Foto: Facebook Goran Vesić

Čišćenje deponije na inicijativu žitelja opštine Stari grad

DEO OD PRISTANIŠTA DO TVRĐAVE IMA DA ZABLISTA: Prostor oko pasarele postaće zelena oaza za Beograđane

Beograd -

BEOGRAD - Ekipe "Gradske čistoće" počele su jutros uklanjanje divlje deponije ispod pasarele koja vodi od Pristaništa do Beogradske tvrđave.

Čišćenje deponije započeto je na inicijativu žitelja opštine Stari grad.

Predsednik opštine Radoslav Marjanović kaže da se posledenjih nekoliko meseci oko pasarele nagomilao otpad, što je bio razlog za da se krene u akciju čišćenja i uređenja.

To će se, dodaje, činini i na drugim delovima opštine gde bude divljih deponija.

Posle čišćenja velike količine šuta u tunelu oko pasarele, taj prostor će promeniti namenu, a Beograd će dobiti lepo šetalište sa zelenilom.

"Sređivanje tunela je početak izgradnje parka, te će potez od pasarele do Pančevačkog mosta postati zelena oaza sa puno sadnica drveća, gde će biti i sportski tereni, prostor za kulturne manifestacije", rekao je Marjanović.

On je pozvao građane da i dalje ukazuju na nedostatke koje uoče na teritoriji opštine, da salju slike gde vide problem.

Marjanović je najavio da će sa "Gradskom čistoćom" od sledeće godine opština Stari grad pokrenuti pilot projekat u kome će učestvovati stanari 10 zgrada, koji će moći da recikliraju papir, metal, staklo, a sredstva od reciklaže će biti uplaćena stambenim zajednicama kojima bude potrebno uređenje.

Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić pojasnio je da pasarela nije u nadležnosti tog preduzeća, ali da su se dobrovoljno odazvali akciji, jer je važno da se taj deo priobalja očistiti.

"Važno nam je da ovu opštinu podignemo na viši nivo, pa smo nabavili vozila za čišćenje i pranje ulica, a u narednim danima 'Čistoća' će opštini Stari Grad donirati 20 podzemnih kontejnera koji će biti odvojeni za reciklažu", rekao je Popadić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track