NEVENKA (67) ŽIVI NA KARTONU NA AUTOKOMANDI: Sve što ima stalo je u 2 kese, o sudbini koja ju je zadesila ne želi da govori
Foto: Printscreen RTS

Ceo život je čistila stanove

NEVENKA (67) ŽIVI NA KARTONU NA AUTOKOMANDI: Sve što ima stalo je u 2 kese, o sudbini koja ju je zadesila ne želi da govori

Beograd -

U podzemnom prolazu na Autokomandi gde duva i leti, stoji Nevenka (67).

Sve što joj je ostalo, stalo je u dve kese. Na betonu u podzemnom prolazu na Autokomandi karton i ćebe. To je mesto gde Nevenka boravi već skoro mesec dana. O životu i sudbini koja ju je zadesila ne želi da govori pred novinarima.

foto: Printscreen RTS

Rođena je u Beogradu, živela je na Dušanovcu dok kuća nije prodata, nema porodicu. Ceo život je čistila stanove, a u hraniteljskoj porodici provela je pola godine.

Nije joj hladno, uprkos ledenoj košavi. Kaže, strah je veći problem, naročito noću.

foto: Printscreen RTS

Mnogi su prošli, Dragana Trifković je zastala. I vraćala se mnogo puta.

"Ona me je začuđeno pogledala, ušla sam u razgovor sa njom, rekla je da je oko meseca dana već tu, rekla je da je bila u hraniteljskoj porodici koja ne želi više da brine o njoj. Iz Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci uputili su je za Beograd", priča Dragana Trifković.

Kada je Nevenka, pre mesec dana iz Smederevske Palanke došla u Beograd, imala je dve torbe. Ukrali su ih, pa sada nema ni lična dokumenta. Spavala je na autobuskoj stanici, Zelenom vencu i došla ovde.

foto: Printscreen RTS

Dok iz kese vadi alkohol kojim dezinfikuje ruke, priča da joj hranu i vodu donose prolaznici, a i policija je dolazila desetak puta.

"Odmah sam rekla da treba da se javi Prihvatilištu ili Centru za socijalni rad, rekla je da je bila na oba mesta i da Prihvatilište ne prima beskućnike zbog korone, a u Centru nisu imali da joj daju neko drugo rešenje", dodaje Dragana Trifković.

foto: Printscreen RTS

U Gradskom Centru za socijalni rad potvrdili su da znaju za Nevenkin slučaj, da je odbila da se testira na koronu i da zbog toga još nije zbrinuta u ustanovi socijalne zaštite.

"Danas me je zvala direktorka Centra za socijalni rad Vračar i rekla da zna za slučaj i zamolila me da prenesem Nevenki da se javi Centru i da će oni naći za nju rešenje, u roku od dva-tri dana", navodi Dragana Trifković.

Ako je Nevenka zdrava, prihvatilište u Kumodraškoj biće njena sledeća privremena adresa. Trajna bi mogao da bude Dom za stara lica.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track