PORUKA DEŽULOVIĆU OD STOJILJKOVIĆA: Jasno je da Beograd nikada neće biti Njujork ili Pariz, ali ne leči na nama svoje frustracije!
Foto: Laguna

reagovanje

PORUKA DEŽULOVIĆU OD STOJILJKOVIĆA: Jasno je da Beograd nikada neće biti Njujork ili Pariz, ali ne leči na nama svoje frustracije!

Beograd -

Beograd se sam ubio, nije ga ubio nijedan nesretnik s Kosova ili iz Krajine, Beograd je ubio Momo Kapor, ubili su ga prvosveštenici njegova asfalta, kojekakvi Minimaksi, Bore Đorđevići i sličan, vrlo gradski otpad, bez srama je izjavio Boris Dežulović.

Hrvatski pisac, novinar i kolumnista napao je frontmena Riblje čobre, a sve zbog dobre prodaje reizdanja svoje knjige "Jebo sad hiljadu dinara". Pričajući o knjizi u izdanju “Lagune” Dežulović je u razgovoru za "Nedeljnik" pomenuo i grad čiji je nekad bio stanovnik - Beograd, karakterišući ga kao “kasabu”, odnosno “Dubai za siromašne i Jagodinu za bogate“.

foto: Beta Mario Strmotić

Izjavu svog kolege za Kurir komentariše pisac Dejan Stojiljković.

"O Beogradu je napisana jedna od najlepših pesama na srpskom jeziku "Lament nad Beogradom". Andrić je dosta lepo pisao o Beogradu, naročito u svojim pripovetkama. Besmrtni Duško Radović, moj Nišlija, razumeo je odlično Beograd i Beograđane. I Momo Kapor koga Dežulović uzaludno satanizuje. Od savremenih pisaca tu su Vlada Pištalo, Goran Petrović, Igor Marojević... Beograd je i onaj Beograd u stripovima Alekse Gajića. Samo nije ono što je u izlivu ničim izazvane frustracije o njemu rekao Boris Dežulović. Ali i to je ok. Jasno je da Beograd nikada neće biti Njujork ili Pariz, shvatili smo Dežulovićevu poruku. Isto kao što od Dežulovića nikad neće biti Andrić ili Crnjanski. Samo - nije mi jasno zašto su mu za to krivi Beograd i Beograđani?", rekao je Stojiljković.

Kurir, foto: Laguna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track