UČENICI OŠ BRANKO ĆOPIĆ I DANICA USREĆILI MALIŠANE IZ SVRATIŠTA Za samo sedam dana sakupili i poklonili im novogodišnje paketiće!
Foto: Privatna Arhiva

humano

UČENICI OŠ BRANKO ĆOPIĆ I DANICA USREĆILI MALIŠANE IZ SVRATIŠTA Za samo sedam dana sakupili i poklonili im novogodišnje paketiće!

Beograd -

Mališani koji borave u beogradskom Svratištu sigurno će doček 2021. dugo pamtiti, jer su humani ljudi, uz veliku pomoć učenika OŠ Branko Ćopić u Rakovici i njihovih roditelja za samo sedam dana uspeli da sakupe i podele im novogodišnje paketiće.

Akciju darivanja pred Novu Godinu već godinama, tradicionalno, organizuje Danica Stojić koja nam je i ispričala da joj je ove godine naročito puno srce, jer su paketiće dobili mališani iz Svratišta, te da rečima ne može da opiše koliko je taj čin decu usrećio.

Deca, Paketići
foto: Privatna Arhiva

- Završili smo još jednu u nizu uspešnu humanitarnu akciju, ovoga puta za decu Svratišta, a akciju smo započeli pre samo sedam dana. Organizovali smo prikup slatkiša, garderobe, knjiga, igračaka, kozmetike, a najlepši deo akcije bio je juče, kada smo sa našim prijateljima, jednim hotelom iz Beograda, organizovali svečani ručak za decu Svratišta. Prevoz dece nam je obezbedilo jedno taksi udruženje. Ručak, podela poklona i druženje će ostati duboko urezani kako deci, tako i nama koji smo bili sa njima - priča nam Danica Stojić i dodaje:

- Deca su se družila sa konobarima, domaćicama hotela, kuvari su došli da ih pozdrave, a oni su upijali svaku reč i poklanjali svoje osmehe. Posebnu zahvalnost dugujemo roditeljima i deci OŠ Branko Ćopić sa Vidikovca, koji su za samo par dana prikupili stvari koje smo jedva spakovali u tri automobila, a na njihovoj organizovanosti i humanosti mnoge škole mogu da uče. Domaći zadatak je zadat!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track