KAFIĆI MOŽDA NEĆE RADITI UOPŠTE 31. DECEMBRA Vesić o noćnim klubovima: Proći će još mnogo vremena dok oni ne počnu da rade
Foto: Kurir Printscreen

epidemiološke mere

KAFIĆI MOŽDA NEĆE RADITI UOPŠTE 31. DECEMBRA Vesić o noćnim klubovima: Proći će još mnogo vremena dok oni ne počnu da rade

Beograd -

Grad se ne protivi otkazivanju dočeka, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je na pitanje da li će ugostitelji imati manjak i kako će prevazići minus zbog toga rekao da jedan taj dan neće biti toliko strašan, jer je Grad Beograd dosta uradio kada je reč o pomoći ugostiteljima.

Istakao je da je zahvaljujući inicijativi gradskih valsti, radno vreme produženo ovih dana do 20h, i da su oni dobili i druge vrste pomoći.

- U tom sektoru radi 40.000 ljudi, morali smo da im pomognemo - rekao je Vesić.

Predstavnih Udruženja noćnih klubova postavio je pitanje koje se tiče njihovog rada, odnosno toga da oni ne rade mesecima i da su u veoma teškom položaju.

- Nigde u svetu noćni klubovi ne rade u poslednjih šest mesei. Noćni klubovi nisu restorani - rekao je Vesić.

On je poručio predstavnicima tog sektora da razgovaraju sa Ministarstvom finansija oko dodatnih olakšica.

Kako je istakao, noćni klubovi ne rade ni u Beču ni u Parizu, a kada je reč o beogradskim noćnim klubovima, "proći će još mnogo vremena dok oni ne počnu da rade".

Osvrnuo se na kritike oko navodnog rada kluba na Dorćolu, za koji je rekao da je reč o političkoj priči, kao i da je inspekcija bila na terenu i da nije zatekla nikog. Dodao je i da građani uredno prijavljuju kršenje mera.

(Kurir,rs/ Telegraf Biznis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track