Najnovije vesti

STIGLO VELIKO PRIZNANJE! Beograd na vrhu liste najboljih gradova za rad na daljinu: Evo šta je OGROMNA PREDNOST prestonice Srbije
Foto: Ana Paunković

pohvala

STIGLO VELIKO PRIZNANJE! Beograd na vrhu liste najboljih gradova za rad na daljinu: Evo šta je OGROMNA PREDNOST prestonice Srbije

Beograd

Na listi koju je objavio portal "Big seven travel" od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu Beograd se našao na trećem mestu dok su ispred njega plasirani samo estonski Talin i gruzijski Tbilisi.

Rangiranje na osnovu kojeg je napravljena lista zasnivalo se na više faktora od kojih su najvažniji povoljni troškovi života i pristupačnost interneta u parkovima i restoranima, prenosi Mia magazin.

Glavni grad Estonije našao se na vrhu liste najviše zbog toga što zemlja dozvoljava radnicima koji rade od kuće da se tamo presele na godinu dana pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume, a kao prednost Talina ističe se i naglo rastuća digitalna ekonomija kao i niski troškovi života. Najam stana u centru Talina košta oko 500 dolara mesečno.

Drugo mesto je zauzeo glavni grad Gruzije koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, zaposleni koji se odluče da otputuju u Gruziju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog i prostora za stanovanje koji je mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Beograd se našao na trećem mestu zbog, kako navodi portal Big seven travel, centralne pešačke zone ispunjene kafićima, galerijama i prodavnicama, ali i zbog velikog izbora tehnološki dobro opremljenih prostora za rad sa neprekidnim brzim internetom na raspolaganju.

Iza Beograda na listi su dalje Bali (Indonezija), Čijang Mai (Tajland), Berlin (Nemačka), Singapur, Buenos Aires (Argentina), Hanoj (Vijetnam) i Ljubljana (Slovenija).

Drugi evropski gradovi koji su se našli na listi najboljih su Porto (31), Madrid (32), Budimpešta (38), Cirih (44), Lisabon (46), Prag (47) i Las Palmas na Kanarskim ostrvima (48).

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...