MASOVNA IMUNIZACIJA

GORAN VESIĆ: Kol centri o VAKCINACIJI otvoreni u 17 beogradskih opština, kao pomoć NAJSTARIJIM sugrađanima (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

U beogradskim opštinama danas su počeli sa radom kol centri preko kojih će sugrađanima starijim od 65 godina biti ponuđena pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se obavlja vakcinacija.

Radno vreme kol centara je od osam do 16 sati, a kako je rečeno, po potrebi će biti i produženo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, tokom obilaska kol centra na Vračaru, rekao je da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je počela masovnu imunizaciju i dodao da je prošle nedelje u Beogradu počela vakcinacija građana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala e-uprave.

Vesić je gostujući u emisiji “Puls Srbije” na Kurir televiziji rekao da 17 kol centara već postoji u svim opštinama na teritoriji Beograda i da se preko njih komunicira sa najstarijima u vezi svakodnevnih aktivnosti koje se za njih organizuju, kada nema epidemije poput izleta ili bespatnih kurseva.

“Ono što mi kao grad želimo da učinimo jeste da omogućimo da svaki Beograđanka ili Beograđanin koji to žele dobiju vakcinu. Ne smemo da dozvolimo da nam se desi situacija koja se dogodila u Francuskoj pre nekoliko nedelja, kada je nekoliko desetina hiljada vakcina propalo jer se nisu dobro organizovali i nije bilo ljudi na punktovima kada su se vakcine davale”, rekao je Vesić.

On je dodao da će volonteri izlaziti na teren i pomagati najstarijim sugrađanima, gde je potrebno, da otvore e-mail adresu i da se registruju ukoliko to nisu mogli sami da učine.

Takođe prema Vesićevim rečima najstarijim sugrađanima biće obezbeđen besplatan prevoz na vakcinaciju do domova zdravlja i povratak kući.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track