IMUNIZACIJA ZAPOSLENIH U GRADSKIM KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA: Danas se vakcinisalo prvih 200 radnika JKP Gradska čistoća
Foto: Tanjug/Rade Prelić

OKO 14.000 PRIJAVLJENIH

IMUNIZACIJA ZAPOSLENIH U GRADSKIM KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA: Danas se vakcinisalo prvih 200 radnika JKP Gradska čistoća

Beograd -

Na Beogradskom sajmu danas je počela vakcinacija zaposlenih u gradskim komunalnim preduzećima, a kinesku vakcinu protiv virusa korona primilo je prvih 200 radnika JKP ''Gradska čistoća''.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da se oko 14.000 zaposlenih u gradskim komunalnim službama prijavilo za vakcinaciju.

- Danas su vakcinu primili radnici ''Gradske čistoće'', oni su najugroženiji jer su stalno na ulici i u kontaktu sa velikim brojem ljudi, sutra se vakcinišu radnici GSP-a, zatim radnici u ''Vodovodu i kanalizaciji'', zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, gradskoj upravi - naveo je Vesić.

On je naglasio da je važno da oni koji rade u komunalnom sistemu budu zaštićeni i da se imunizacijom obezbedi da komunalni sistem funkcioniše.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kazala je da će sutra biti vakcinisano i prvih 200 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, koje su u nadležnosti Grada Beograda.

- Veliki je odziv zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, a sutra će biti vakcinisani oni koji su se prijavili za kinesku vakcinu - rekla je Stanisavljević.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track