VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU NA BEOGRADSKOM SAJMU! Đerlek: Imamo dovoljno vakcina, građani da ne brinu (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Od danas je u Beogradu povećan broj punktova na kojima građani mogu da se vakcinišu protiv korona virusa.

Osim u Hali 11 Beogradskoj sajma, imunizacija se obavlja i u Hali 3. Kapacitet ove hale je veći nego kapacitet Hale 11, a zbog spajanja ta dva punkta, do kraja dana trebalo bi da bude vakcinisaćemo oko 8.000 građana.

Ekipa Kurir televizije posetila je Beogradski sajam, gde smo razgovarali sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mirsadom Đerlekom.

- Negde oko 800 ljudi je do sada vakcinisano u Hali 3. Do kraja našeg radnog vremena očekujemo još nekih 600 ili 700 ljudi. Ovo je prvi dan rada u hali 3.

Danas smo sa nekih 40 posto kapaciteta, ali već sutra počinjemo sa maksimalnim kapacitetom, a to je 24 lekara u prvoj smeni i 24 u drugoj, ukupno 48 lekara i 56 vakcinalnih punktova. Želimo da za dva tri dana postignemo ono što smo planirali da se u Hali 3 može dnevnoi vakcinisati od 8000 do 10000 ljudi, rekao je Đerlek.

On je poručio građanima da ne brinu za revakcinaciju.

- Vakcina ima dovoljno i kada bude vreme za revakcinaciju, dobiće je. Ne treba građani da brinu. Veliko je interesovanje ljudi, to je dobro, jer oni shvataju da je vakcina jedini spas protiv kovida-19, naglasio je Đerlek.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track