MUZEJ GRADA BEOGRADA PREUZEO SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Uskoro počinju prodaja suvenira i organizovane ture na stranim jezicima
Foto: Nemanja Nikolić

stiže i mobilijar

MUZEJ GRADA BEOGRADA PREUZEO SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Uskoro počinju prodaja suvenira i organizovane ture na stranim jezicima

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je Muzej grada Beograda zvanično preuzeo spomenik Stefanu Nemanji koji se nalazi na Savskom trgu.

Ta odluka je prema njegovim rečima prirodna jer Muzej grada Beograda baštini sve važne, istorijski i umetnički vredne objekte, predmete i legate koji su nastali na teritoriji Beograda. Muzej grada Beograda će se starati o zaštiti spomenika što podrazumeva brigu o svim konzervatorskim merama koje jedan ovako složen objekat podrazumeva. - Muzej grada Beograda odredio je kustose koji će u zakazanim terminima posetiocima pružati stručne informacije o spomeniku i životu Stefana Nemanje. Tokom proleća za strane grupe posetilaca biće organizovane stručne ture na stranim jezicima - rekao je Vesić gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

Vesić je poručio da Muzej grada Beograda dobija svoj kutak na Savskom trgu gde će se prodavati suveniri, knjige o Nemanjićima i mape grada.

- Prihodi od prodaje pripadaće Muzeju grada Beograda koji je dobio pravo na izradu suvenira sa spomenikom - poručio je Vesić. Zamenik gradonačelnika je rekao da će od 15. februara do 15. marta na novom Savskom trgu biti postavljan urbani mobilijar koji čine klupe za sedenje posetilaca.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track