SVAKOG KO IMA BIZNIS U BG, OVO ĆE ZANIMATI! VESIĆ U JUTARNJEM: Sa Čadežom danas o produženju radnog vremena do 22h od 1. februara
Foto: Tanjug Printscreen

od 1. februara

SVAKOG KO IMA BIZNIS U BG, OVO ĆE ZANIMATI! VESIĆ U JUTARNJEM: Sa Čadežom danas o produženju radnog vremena do 22h od 1. februara

Beograd -

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ja, u ime Grada Beograda, sastaćemo se danas sa predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga i podržati njihov predlog da se produži radno vreme u sektoru usluga sa sadašnjih 20 na 22 sata od 1. februara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

- Beogradski privrednici koji rade u sektoru usluga a koji zapošljavaju preko 40 hiljada ljudi tražili su sastanak danas sa Markom Čadežom i sa mnom kako bi nas upoznali sa svojim zahtevima da se od 1. februara produži radno vreme sa sadašnjih 20 na 22 sata - rekao je Vesić.

On je dodao da je njihov zahtev potpuno opravdan i Grad Beograd i Privredna komora Srbije će ga podržati. - Mogu da razumem lekare koji ovu epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog stanovišta. Međutim, ova kriza nije samo zdravstvena već i ekonomska i društvena. Traje već 11 meseci i nanosi teške posledice nacionalnim ekonomijama. Zato mere koje se donose moraju da uvaže i zdravstveni i ekonomski interes. Naš interes je, osim zaštite javnog zdravlja u čemu smo uspešni, jer ima sve manje zaraženih, da 40 hiljada ljudi, koliko ih samo u Beogradu radi u sektoru usluga, ima posao. Da primaju plate i da mogu da prehrane porodice. Oduzimati ovim ljudima posao je nešto na šta ne pristajem - rekao je Vesić.

On je izjavio da sredstva za kupovinu vakcina, opremanje novih bolnica i lekove obezbeđuje srpska ekonomija. - Ako ona ne radi, nema ni javnog zdravlja. Stoga je svako nerazumevanje zahteva privrede posredno i atak na javno zdravlje – zaključio je Vesić.

U PKS razgovori o produženju radnog vremena do 22 sata

Predstavnici kompanija koje rade u sektoru turizma i usluga i Udruženja za turizam Privredne komore Srbije razgovaraće danas sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem o zahtevu da se radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića produži do 22 sata.

Razgovorima će prisustvovati predstavnici grupacija pružalaca usluga hrane i pića, udruženja hotelijera i restoratera, ugostitelja i zanatlija, udruženja noćnih barova i klubova. PKS podseća da je na njenu inicijativu radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata uoči Nove godine produženo do 20 sati, što je trgovcima, ali i proizvođačima donelo više posla i omogućilo da poprave bilanse pred kraj godine. Tanjug

(Kurir.rs/Studio B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja