NAJMLAĐI PACIJENT IMA 20 GODINA Dr Bogdanović: U Areni smešteno 235 pacijenata, stariji uglavnom imaju težu kliničku sliku
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

epidemiološka situacija i dalje nestabilna

NAJMLAĐI PACIJENT IMA 20 GODINA Dr Bogdanović: U Areni smešteno 235 pacijenata, stariji uglavnom imaju težu kliničku sliku

Beograd -

U Beogradskoj areni se od oktobra zbrinjavaju pacijenti. Profesor dr Predrag Bogdanović medicinski koordinator za Beogradsku arenu kaže da se u toj privremenoj kovid bolnici leči 235 pacijenata.

- Od 25. oktobra prošle godine do danas 2.850 pacijenata je ušlo u Arenu. Izlečeno je 2.415, a nešto iznad 200 pacijenata su morali da budu premešteni u intenzivne nege drugih bolnica. Lečimo pacijente sa srednje teškom kliničkom slikom. Najmlađi ima 20 godina, najstariji 88 godina. Stariji pacijenti uglavnom imaju težu kliničku sliku - ističe Bogdanović.

Prema njegovim rečima, na kiseonikoj potpori je 195 pacijenata, a na lečenju ima i celih porodica.

Najteža situacija bila je u novembru i decembru.

- U novembru je bilo 50 do 70 prijema dnevno. Poslednjih dana imamo 20 do 30 prijema, više nego poslednnjih 15-ak dana. Epidemiološka situacija je i dalje nestabilna - napominje Bogdanović.

Zahvalio se medicinskom i nemedicinskom osoblju Arene.

- To je jedna porodica, pravi profesionalci koji su za pacijente ovde 24 sata. Ja sam se između ostalog vakcinisao i revakcinisao i preporučujem svim građanima vakcinaciju - kaže Boganović.

Želja im je, dodaje, da Arena što pre više ne bude bolnica.

- Ali to zavisi od svih nas. Ako želimo da se vratimo normalnih tokovima, neka svako da svoj doprinos - izjavio je Bogdanović.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track