Najnovije vesti

POMAGAĆU DOK MOGU DA STOJIM NA NOGAMA: Baka Danica (83) je najstarija volonterka u Srbiji, a njena reč je NAJBOLJI LEK za mnoge
Foto: printscreen YT

heroj našeg doba

POMAGAĆU DOK MOGU DA STOJIM NA NOGAMA: Baka Danica (83) je najstarija volonterka u Srbiji, a njena reč je NAJBOLJI LEK za mnoge

Beograd

Danica Šmic (83) je najstarija i najpopularnija volonterka Crvenog krsta na beogradskom Senjaku. Često pomaže mlađima od sebe i usamljenim.

- Volontiranje mi je kao vazduh. To je deo mog života. Dok mogu da stojim na nogama ja ću da pomažem i da uživam u tome - započinje priču baka Danica.

Otkrila je kako izgleda humanost na delu iz njene perspektive i koliko je značajna za njen život.

- To je veliko zadovoljstvo. Srećni ste i vi i osoba kojoj pomažete. Pomažući drugima pomažete i sebi - dodaje baka Danica.

Šmic je još sedamdesetih godina prošlog veka završila kurs za medicinsku sestru Crvenog krsta da pomogne i u ratu i u miru i od tada ne prestaje da pomaže.

- Moji roditelji su nas usmeravali da uvek pomažemo i budemo solidarni - kaže Danica.

Dodaje da pomaže i sada tokom trajanja epidemije koronavirusa.

- Lepa reč je najdelotvorniji lek. Nama se obraduju uvek. Često nas ljudi i zovu da se zahvaljuju što obilazimo njihove najmilije. Mi tako ne pomažemo samo jednoj osobi već celoj porodici - kaže baka Danica i objašnjava da ima svoj radni dnevnik u kojem beleži sve što radi.

Baka Danica je inače nosilac mnogih priznanja, a poslednje koje je dobila od Vlade Srbije nosi naziv "dobročinitelj".

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...