Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati

POGLEDAJTE SNIMAK KORONA ŽURKE NA TAŠU: Privedena trojica, u klubu ih bilo više od 1.000?! (VIDEO)

Beograd -

Za ovo delo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine

BEOGRAD - Po nalogu Prvog Osnovnog javnog tužilaštva u policijsku stanicu dovedena su odgovorna lica noćašnje skandalozne žurke u klubu u Ulici Ilije Garašanina. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U policijsku stanicu dovedeni su M.G. (35 godina), direktor kluba, D. L. (47 godina), finansijer i organizator i A. F. (52 godina) osnivač u APR.

Za ovo delo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Komunalna milicija, turistička i sve ostale inspekcije podneće prijave iz svoje nadležnosti. U klubu intervenisali su pripadnici Komunalne milicije, uz asistenciju policaje. Bili su angažovani i službeni psi za otkrivanje eksploziva I narkotika. U klubu je bilo je više od 1.000 neodgovornih osoba, koje su ugrozile svoje i potencijalno zdravlje drugih ljudi.

Prekršen je zakon, niz mera i preporuka u danu kada je u Srbiji od posledica kovida 19 umrlo 15, zaraženo 1.622 osoba, a na bolnickom lečenju se nalazi 3.840, a na respiratorima 135 ljudi.

Posle saslušanja tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju. Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mere Vlade odnosno zabranu rada posle 20 časova.

Tužilaštvo, komunalna milicija i policija apeluju da se poštuju mere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donete zbog pandemije, a u suprotnom reagovaće se kao i sinoć. Tužilaštvo ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalifikovalo kao prekršaj.

"Ova masovna žurka, u toliko sati je nezamislivo, bahato i drsko ponašanje, pa je akcija komunalne milicije i policije i nalog tuzilastva jedino adekvatan, poručuju iz tužilaštva.

(Kurir.rs/TV Pink/Video: Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track