GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Novih 10 električnih autobusa do kraja godine
Foto: Beoinfo

ekološka linija

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Novih 10 električnih autobusa do kraja godine

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će do kraja godine na ulicama srpske prestonice biti 10 novih električnih autobusa i da će biti otvorena još jedna ekološka linija.

Nakon obilaska okretnice eko-linije kod Vukovog spomenika, gradonačelnik je podsetio da Grad Beograd trenutno ima pet električnih autobusa koji saobraćaju linijom 1 - od Vukovog spomenika do naselja Belvil.

Zoran Radojicic, elektricni autobus
foto: Beoinfo

- Završen je tender za još 10 električnih autobusa i oni će biti u sistemu javnog gradskog prevoza do kraja godine. Tada će početi sa radom i druga ekološka linija - od naselja Beograd na vodi, preko Savskog trga, Slavije i Trga republike, pa do Sportskog centra Milan Gale Muškatirović - rekao je Radojičić, a saopštio Beoinfo.

On je istakao da se tom nabavkom popravlja kvalitet gradskog prevoza, ali i doprinosi zaštiti životne sredine jer elektro autobusi ne zagađuju životnu sredinu i stvaraju manju buku.

Zoran Radojicic, elektricni autobus
foto: Beoinfo

- Ubuduće ćemo voditi računa da se kupuju autobusi koji su ekološki prihvatljivi poput ovih električnih ili onih na hibridni pogon ili gas. To je balans koji se primenjuje i u svetu - naveo je gradonačelnik.

On je najavio raspisivanje tendera za nabavku dodatnih 100 autobusa na gas i dodao da je cilj da se u narednih pet godina obezbedi novih 500 autobusa.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track