NOĆIMA DOLAZIO I ISTOVARAO PILEĆE NOŽICE PORED KUĆA: Uklonjeno skoro 15 tona pokvarenog mesa iz centra Surčina
Foto: YouTube PrintScreen

novi detalji

NOĆIMA DOLAZIO I ISTOVARAO PILEĆE NOŽICE PORED KUĆA: Uklonjeno skoro 15 tona pokvarenog mesa iz centra Surčina

Beograd -

Zaposleni u "Veterini" danas će ukloniti i poslednji deo zamrznutog pilećeg otpada, nožica i iznutrica, koje su istovarene na prazne livade u centru Surčina.

Dosada je iz Vinogradske ulice prevezeno 13.500 kilograma opasnog otpada dok će ta brojka, kad posao bude završen, verovatno premašiti 15 tona!

U posao uklanjanja uključeno je desetak radnika "Veterine" i neophodna mehanizacija za ovako kompleksan posao. Divlja deponija koja je ugrozila zdravlje žitelje Surčina nastala je prethodne nedelje i to verovatno u večernjim časovima.

- Prvi deo pilećih otpadaka, blizu tri tone, koje su se nalazile u blizini centra Surčina uklonili smo proteklog vikenda. Jedan deo je odvežen juče, a posao nas očekuje i u toku današnjeg dana. Dosada nismo imali sličan slučaj. Deluje zapanjujuće i neverovatno - rekao je direktor JP "Veterina" Budimir Grubić.

Lepo vreme pogoduje radnicima da što pre uklone otpad razbacan na području Donjeg polja i Vinogradske ulice koje je pretilo da se pretvori u pravu ekološku bombu.

- Kamioni će prikupljeni otpad odvesti u "Energozelenu" gde će biti propisno uklonjen. Ovde se radilo o zdravlju ljudi i dobrobiti zajednice tako da smo se trudili da sve bude urađeno efikasno i što je brže moguće. "Zoohigijena" je odlično odradila svoj deo posla, a nadamo se da se ovakvi prizori više neće ponoviti - kaže Grubić.

Kvar na komorama za hlađenje

Za 15 tona pilećih nožica, koliko ih je približno pronađeno u centralnom delu Surčina, potrebno je zaklati hiljade i hiljade pilića! Prema nezvaničnim saznanjima, u jednoj firmi je tokom prethodne nedelje došlo do kvara komora za hlađenje zbog čega je sve moralo biti uklonjeno.

Prema nezvaničnim informacijama, kamion koji je dovozio zamrznute pileće nožice u Surčin je "fijat dukato" i pripada DŽ. S. (25) iz Beograda. On je verovatno unajmljen da odnese otpad, što je i uradio, ali na nelegalan način.

Da bi povezao toliku količinu pilećeg otpada posao je morao da obavlja nekoliko dana, a sve je rađeno u toku noći. Ipak, građani su osetili neprijatan miris, a lovci su u blizini doma pronašli sveže pileće meso. Odmah su zapisali registarske oznake vozila i iste predali policijskoj upravi.

Nesavesni pojedinac otpad je dovodio u gajbama ili providnim džakovima, a uglavnom ga je bacao odmah pored puta.

- Moram da se zahvalim radnicima "Veterine", koji su nam odmah priskočili u pomoć i uspeli da očiste i dezinfikuju prostor. Mi smo predali krivičnu prijavu, a na tužiocu je da li će pokrenuti krivični ili prekršajni postupak - kaže predsednik Opštine Stevan Šuša.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track