01:40

Teško u VB Karaburma, popunjenost 90 odsto, isto toliko paijenata na kiseoniku

zamenik komandanta Vojne bolnice

TEŠKO U VOJNOJ BOLNICI KARABURMA! Dr Taušan: Popunjenost 90 odsto, isto toliko pacijenata na kiseoniku (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Đorđe Taušan, zamenik komandanta Vojne bolnice Karaburma epidemiološku situaciju ocenio je kao tešku, pre svega jer je popunjenost kapaciteta u toj zdravstvenoj ustanovi 90 odsto, da je 90 odsto njih na kiseoničkoj potpori i zbog stopostotne popunjenosti kapaciteta u nekovid bolnicama.

"Imamo 111 bolesnika, od kojih je 11 u jedinici intenzivne nege, a ostalih u odeljenju poluintenzivne nege. 90 odsto pacijenata se nalazi na kiseoničkoj potpori sa protocima kiseonika od dva do 15 litara", objasnio je dr Taušan.

Naveo je da je popunjenost 90 odsto, a da bi u toku dana broj onih koji dođu iz trijažno prijemne ambulante Klinike za infektivne bolesti KCS mogao da dostigne 100 odsto.

On je naveo da za razliku od pre nekoliko meseci kada smo imali identičan broj novozaraženih od 4.000, 4500, sada imamo mnogo više onih koji zahtevaju bolničko lečenje zbog težine kliničke slike.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track