STANARI STRAHINJIĆA BANA SE PROTIVE: Nebojša Glogovac nije dobio sokak u Beogradu
Foto: Dado Đilas

Skupština grada usvojila peticiju

STANARI STRAHINJIĆA BANA SE PROTIVE: Nebojša Glogovac nije dobio sokak u Beogradu

Beograd -

Iako je najavljivano da će u centru Beograda od juče postojati i Sokak Nebojše Glogovca, to se ipak nije desilo. Skupština grada Beograda prihvatila je peticiju stanara Ulice Strahinjića Bana iz brojeva 73, 75, 77, 78, 80, 82, koji su zamolili nadležne da još jednom razmotre predlog Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica da se promeni ime jednog dela pomenute ulice.

Strahinjića Bana
foto: Printscreen Street View

- Ovo razmatranje smo pomerili za narednu sednicu Skupštine, koja će verovatno biti u aprilu, a do tada ćemo razgovarati sa stanarima koji su negodovali na ovaj predlog - rekao je za Kurir Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda.

Inicijativu da se deo Strahinjića Bana nazove po pokojnom glumcu iniciralo je Jugoslovensko dramsko pozorište. Stanari su u peticiji naveli da bi oni koji odlučuju o pokrštavanju beogradskih ulica morali imati na umu da svaka promena adrese povlači za sobom i menjanje bar devet ličnih dokumenata.

- U delu Ulice Strahinjića Bana kojem preti taj scenario žive mahom stariji ljudi, neki i generacijama unazad, kojima je teško da odu i do obližnje pijace, a kamoli da prolaze od nemila do nedraga kroz birokratsko čistilište. Ima još toga, ali i ovo je dovoljno da potkrepi našu molbu da ideju o preimenovanju dela ulice još jednom izvagate, zbog nas, preživelih, a ne za očuvanje sećanja na preminule - navedeno je u peticiji.

(Kurir.rs/A. K./Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track