BLESNULA ULICA MILOVANA MILOVANOVIĆA U SAMOM CENTRU BEOGRADA: Svi znate gde je, ali sada je nećete prepoznati! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Beogradski projekti

deo projekta obnove 8 skverova širom Beograda

BLESNULA ULICA MILOVANA MILOVANOVIĆA U SAMOM CENTRU BEOGRADA: Svi znate gde je, ali sada je nećete prepoznati! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Rekonstrukcija Ulice Milovana Milovanovića i dva pripadajuća platoa je završena, a sada je blesnula u novom ruhu. Pre oko dve nedelje okončani su radovi na rekonstrukciji Ulice Milovana Milovanovića - raskrsnice između Admirala Geprata, Balkanske, Milovana Milovanovića i Gavrila Principa, kao i dva pripadajuća platoa, formirana na uglu Gavrila Principa i Milovana Milovanovića, kao i navedene ulice i Balkanske.

Radovi u samoj Ulici Milovana Milovanovića, dugoj oko 115 metara, podrazumevali su kompletnu zamenu instalacija, proširenje trotoara za oko 380 m2, postavljanje granitnih kocaka, zamenu kolovozne konstrukcije, postavljanje drvoreda koji čini novih 6 stabala, postavljanje novih parkinga za bicikle, 8 stubova javne rasvete i 4 klupe, objavili su Beogradski projekti na svom Instagram profilu.

Ako govorimo o dva platoa na uglu pomenute ulice, Balkanske i Gavrila Principa, oni su takođe popločani granitnim kockama, a postavljanjo je i novo zelenilo koje uključuje 8 novih stabala, 6 stubova javne rasvete, 12 parkirališta za bicikle, 4 nove klupe, česme, koja za sada još uvek nije postavljena...

Površina platoa iznosi oko 1.500 m2. Realizacija ove rekonstrukcije, deo je projekta obnove 8 skverova širom Beograda, prezentovanog tokom 2019. godine. Između ostalog, u okviru ovog projekta nalaze se i platoi na uglu Ulica Maksima Gorkog i Njegoševe, zatim Mileševske i Cara Nikolaja, Birčaninove i Bulevara Oslobođenja, Tadeuša Košćuškog i Strahinjića bana, rekonstrukcija Ulice kraljevića Marka.

Ona se ne vezuje za obnovu Savkog trga, već je zaseban projekat sa svojim početkom i rokom. Radovi su izvođeni u periodu decembar 2020. - mart 2021. i beleže kašnjenje od oko dve nedelje u odnosu na podatak sa info table. Radove je finansirao grad Beograd, dok je izvođač radova bilo GP ,,Invest gradnja".

Opšti utisak izvedenih radova je veoma pozitivan, posebno ako se uzme u obzir izgled ovog prostora pre rekonstrukcije. Ipak, ostaje mala zamerka na jeftin izgled javnog osvetljenja na samim platoima. Takođe, postoji i određena doza neispoštovanih detalja provobitnih rendera. Ako se izuzmu manje zamerke na izgled osvetljenja, ovu rekonstrukciju možemo oceniti kao jednu od boljih u prethodnom periodu.

(Kurir.rs/Beogradski projekti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track