NA PREGLEDE NAM DOLAZE CELE PORODICE: Iz kovid ambulante u Padinskoj skeli stižu loše vesti
Foto: T.Ilić

500 PACIJENATA TOKOM DANA, još 100 noću

NA PREGLEDE NAM DOLAZE CELE PORODICE: Iz kovid ambulante u Padinskoj skeli stižu loše vesti

Beograd -

U kovid ambulanti Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" u paliluskom naselju Padinska skela povećan je broj pregleda ljudi sa sumnjom na korona virus, a direktor te zdravstvene ustanove Aleksandar Stojanović napominje da su sada teže kliničke slike i da je više pacijenata za hospitalizaciju.

On je rekao da se dnevno pregleda više od 500 ljudi, a da noćna ambulanta ima 100 pregleda.

"Imamo konstantno povećanje broja pregleda u kovid ambulantama. Nije dobro, 90 odsto su prvi kontrolni pregledi, drugih ima veoma malo. Klinička slika je veoma složena, a virus se u roku od dva dana manifestuje sa teškom upalom pluća i pacijenti dolaze u težem stanju, od kojih je većina za hospitalizaciju", rekao je Stojanović novinarima.

Kako kaže, svaki treći je pozitivan na kovid-19.

Stojanović navodi da je povećan broj dece koji dolaze na preglede i dodaje da ih je sada dnevno više od 100, uglavnom sa blažim simptomima.

Navodi i da se u tu zdravstvenu ustanovu u poslednjih deset dana javljaju čitave porodice zaražene s kovid-19.

"Klinička slika dece je većinom blaga, a imamo slučajeve da su deca na kućnom lečenju, a otac i majka na Infektivnoj klinici ili u KBC Zvezdara, sa težom kliničkom slikom", rekao je Stojanović.

Ukazuje i da, od oko 1.000 zaposlenih, petoro-šestoro ima kovid, i da Dom zdravlja u Padinskoj skeli nema problema sa brojem zaposlenih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track