RADOJIČIĆ OBIŠAO ŠKOLU NA PALILULI: Rekonstruišemo 12 osnovnih i četiri srednje škole, vrednost investicija 220 miliona dinara
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

najveći i najobimniji radovi na Devetoj gimnaziji

RADOJIČIĆ OBIŠAO ŠKOLU NA PALILULI: Rekonstruišemo 12 osnovnih i četiri srednje škole, vrednost investicija 220 miliona dinara

Beograd -

Radovi na sportskoj hali u Osnovnoj školi "Vlada Aksentijević" na Paliluli počeli su početkom meseca, a njihov završetak očekuje se do jula.

Gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je danas obišao tu školu, rekao je da se radi na obezbeđivanju dela sportske hale, čiji je jedan deo bio pod rizikom da se uruši. Vrednost radova je devet miliona dinara. Radojičić kaže da je pričao sa radnicima, koji su mu nagovestili da bi rekonstrukcija mogla da se završi i pre roka.

On je preneo novinarima da u ovom trenutku ta obrazovna ustanova ima 640 upisane dece, te da je epidemiološka situacija pod kontrolom.

"Viši razredi uglavnom su na onlajn nastavi, a niži dolaze u školu, osim 15 đaka, čiji su roditelji izrazili želju da njihova deca pohađaju onlajn nastavu. I oko desetoro dece je u izolaciji u ovom trenutku", rekao je gradonačelnik.

Ukazao je i da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu trenutno radi na rekonstrukciji 12 osnovnih škola, čija je vrednost investicija 220 miliona dinara, kao i da se obavljaju radovi na četiri srednje škole, vrednosti više od 204 miliona dinara.

Radojičić kaže da su najveći i najobimniji radovi na Devetoj gimnaziji, koja će, prvi put posle šest decenija od osnivanja, dobiti kompletno ruho i dodatnih 1.900 kvadrata.

Za tu namenu uloženo je 52 miliona dinara u ovoj godini, a 102 miliona će biti opredeljeno za sledeću godinu.

Takođe, Radojičić navodi da se izvode radovi i u Mašinskoj školi u Rakovici, čija je vrednost investicija 34 miliona dinara.

Jedan od najvećih projekata je i Zemunska gimnazija, a radovi u vrednosti od gotovo 372 miliona dinara, izvode se u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika.

Gradonačelnik očekuje da će završetak radova biti do kraja maja.

"Važno nam je da ulažemo u obrazovanje, u našu decu i nastavljamo na tom putu kao što smo u prethodnom periodu radili", naveo je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja