01:36

STRUČNJAK ZA NEKRETNINE U PULSU SRBIJE SAVETUJE: Za porodicu sa prosečnim primanjima NAJBOLJE stan od 2.500 EVRA po kvadratu

KURIR TELEVIZIJA

STRUČNJAK ZA NEKRETNINE U "PULSU SRBIJE" SAVETUJE: Za porodicu sa prosečnim primanjima NAJBOLJE stan od 2.500 EVRA po kvadratu

Beograd -

U poslednje vreme nekretnine u Beogradu dvostruko su skuplje od onih u glavnim gradovima regiona.

Prema procenama stručnjaka tokom 2021. godine cene neće padati, a kada se poredi sa evropskim metropolama, po ceni kvadrata naš glavni grad polako sustiže Beč u kojem su u poslednjih nekoliko godina cene nekretnina takođe u porastu i gde je sada prosečna cena kvadrata oko 6000 evra.

Kako u Srbiji imamo jednu vrlo paradoksalnu situaciju gde su prosečna primanja mnogo manje u odnosu na one u zapadnoevropskim gradovima gost u "Puslu Srbije" na Kurir televiziji bila je stručnjak za nekretnine Jasmina Racić, koja je i dala savet porodicama koja bi nekretnina bila najprikladnija za one sa prsečnim primanjima.

Jelena je navela da pomama za stanovima, koja negde i diktira cene i to pogotovo za one stanove na luksuznim destinacijama.

- Oni koji su zaradili mnogo novca u inostranstvu, sportisti i stranci koji žele da investiraju u Srbiju, kupuju stanove u Beogradu na vodi - kaže ekspert za nekretnine.

Ona je dodala da je beograd veoma atraktivna destinacija, kako za Srbe, tako i za strance i da sve više počinje da liči na metropole.

Kako jelena tvrdi, kamatne stope za prvu nekretninu veoma su niske, pa jedna porodica sa prosečnom platom, gde oboje rade sebi može da priušti nekretninu na Novom beogradu, gde se cena kreće od 2.000 do 2.500 po kvadratu.

- Novi Beograd je jako popularan tamo je prosečna cena kvadrata možda skuplja na višim spratovima i do 2.000 do 2.500, to bi bilo fino mesto za život jedne četvoročlane porodce - navela je Jelena.

Kurir.rs

Bonus video:

02:44

Oslikavaju zgrade muralima kako bi prikupile sredstva za lečenje male Milice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track