POČINJE PROLEĆNO UREĐENJE GRADA: Građani već prijavili nekoliko lokacija koje treba očistiti, među njima i 36 divljih deponija
Foto: Ana Paunković

BEOGRAD

POČINJE PROLEĆNO UREĐENJE GRADA: Građani već prijavili nekoliko lokacija koje treba očistiti, među njima i 36 divljih deponija

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas početak ovogodišnjeg izdanja akcije "Prolećno uređenje grada" koja je, podsetio je, pokrenuta 2014. godine, a predstavlja zajedničku akciju Gradske uprave, gradskih javnih komunalnih preduzeća i građana.

Vesić je naglasio da se u ovoj akciji uređuju lokacije koje predlažu, odnosno prijavljuju građani.

- Nakon što građani prijave određenu lokaciju, gradska komunalna preduzeća obilaze prijavljene lokacije i na osnovu stanja na terenu određuju se prioriteti. Tokom trajanja akcije uklanjaju se "divlje" deponije, uređuju zapuštene javne zelene površine i neuređene javne površine, čiste se grafiti sa objekata i slične pojave koje narušavaju izgled grada - rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Goran Vesić
foto: Kurir

Dodao je da se jedna od većih "divljih" deponija, koju su građani prijavili, nalazi neposredno uz auto-put i groblje u Malom Mokrom Lugu.

Čišćenje te lokacije će, naveo je Vesić, biti jedna od prvih koje će obeležiti početak ovogodišnje akcije "Prolećnog uređenja grada", uz pomoć radnika i mehanizacije javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća", "Zelenilo - Beograd", "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Beograd-put".

Zamenik gradonačelnika je otkrio da su građani, zaključno sa jučerašnjim danom, prijavili 36 "divljih" deponija - pet na teritoriji opštine Zemun, osam na Zvezdari, po sedam u Novom Beogradu i na Paliluli, četiri na Voždovcu, po dve na Savskom vencu i Čukarici, kao i jednu na teritoriji opštine Rakovica.

Građani mogu da prijave lokaciju pozivanjem Beogradskog pozivnog centra na broj 0800-110-011, što je besplatno za pozive sa fiksnog telefona mreže Telekom Srbija ili na broj 011-3090-007 za pozive sa mobilnih telefona i fiksnih telefona ostalih operatera, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track