VESIĆ: U Beogradu prvu dozu primilo više od 550.000 ljudi
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ: U Beogradu prvu dozu primilo više od 550.000 ljudi

Beograd -

U Beogradu su, zaključno s jučerašnjim danom, prvu dozu vakcine protiv korona virusa dobile 550.473 osobe, što iznosi 39,1 odsto punoletnog stanovništva, dok je drugu dozu primilo 376.904, odnosno 26,8 odsto punoletnog stanovništva, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je precizirao da je do sada u Beogradu dato ukupno 927.377 doza vakcina, za vakcinaciju i revakcinaciju.

"Stanovništvo našeg grada starosti od 65 do 74 godine vakcinisano je u procentu od 68,58 odsto. Vakcinisano je 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, a prosečna starost vakcinisanih je 59,2 godine", naveo je Vesić na Fejsbuk profilu.

Počela vakcinacija gluvih i nagluvih osoba

Vakcinacija protiv korona virusa gluvih i nagluvih osoba koje žive u Beogradu počela je danas u Domu zdravlja Vračar, gde su im na raspolaganju Sinofarm, Sputnik V i Fajzer vakcina. Tim povodom tu zdravstvenu ustanovu obišli su gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Stanisavljević je rekla da je Grad Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom i dodala da su te osobe imale mogućnost da izaberu da li će se vakcinacija obaviti u domovima zdravlja ili u prostorijama udruženja. Dodala je da je danas organizovana prva vakcinacija gluvih i nagluvih osoba, zahvaljujući saradnji sa opštinom Vračar i tumačima znakovnog jezika, ali i da ovo nije jedini termin za vakcinaciju, te će i u toku sledeće nedelje biti organizovani termini kako za Gradsku organizaciju gluvih, tako i za druga udruženja. Procenjuje se, kaže, da u Beogradu živi oko 4.000 gluvih i nagluvih osoba, dok sama Gradska organizacija gluvih broji oko 1.000 članova.

Dodao je da je u Beogradu, od početka masovne imunizacije, dato 626.347 doza vakcina proizvođača Sinofarm, 143.367 doza vakcine Fajzer, 112.004 doza vakcine Sputnjik V i 60.725 doza vakcine AstraZeneka.

"Naš cilj je 750.000 građanki i građana koji će biti vakcinisani", dodao je Vesić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track