NAJKRITIČNIJA ZONA ZA PEŠAKE U BEOGRADU: Nalazi se na Čukarici, prostire na 500 metara i predstavlja PRAVU OPASNOST po život
Foto: Fonet

KURIR TELEVIZIJA

NAJKRITIČNIJA ZONA ZA PEŠAKE U BEOGRADU: Nalazi se na Čukarici, prostire na 500 metara i predstavlja PRAVU OPASNOST po život

Beograd -

Svake godine više od 300 hiljada vozača kažnjeno je zbog prekoračenja brzine, a kod više od polovine stradalih u saobraćaju uzrok je upravo brza vožnja.

Zbog povećanog broja stradalih pešaka u odnosu na isti period prošle godine, MUP i Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenuli su kampanju "Ne pretrčavaj život, pređi na pešački". Paralelno sa ovom, sprovodi se i kampanja "Spid maraton", koja podrazumeva 24-časovno merenje brzine kretanja vozila.

Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da su na opštinama Stari grad i Vračar uglavnom ginuli pešaci, koji su najranjivija kategorija.

"Najugroženija zona za pešake jeste na opštini Čukarici, deo od Šopingmola do OMV pumpe", otrkio je on.

Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije za Kurir televiziju naglašava da je poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KOREN SVIH PROBLEMA BAHATIH VOZAČA LEŽI U STAVU! Jedino OVAKO uspećemo da edukujemo ljude o saobraćaju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track