Najnovije vesti

PREDSEDNIK SKUPŠTINE NIKODIJEVIĆ: Sava centar nije promenio ime, greška službenika
Foto: Nebojša Mandić

potvrđeno

PREDSEDNIK SKUPŠTINE NIKODIJEVIĆ: Sava centar nije promenio ime, greška službenika

Beograd

Sava centar nije promenio ime, izjavio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i pojasnio da je reč o grešci službenika koji su pravili pozivni materijal za današnju sednicu gradskog parlamenta.

Nikodijević je podsetio da je Sava centar prodat kompaniji Delta holding, ali i da je taj objekat proglašen za kulturno dobro sa zaštićenim imenom i da će se uvek zvati Sava centar.

- Sava centar će se uvek zvati Sava centar. Za bilo koju vrstu radova koje novi vlasnik bude hteo da preduzima na tom objektu, moraće da ima saglasnost Grada - rekao je Nikodijević.

Ponovio je da Sava centar nije promenio ime i da se to moglo videti i u saopštenju novog vlasnika tog objekta, kompanije Delta holding.

Nikola Nikodijević
foto: Filip Plavčić

- Radi se o grešci službenika koji su pravili pozivni materijal za ovu sednicu, ali ponavljam, Sava centar nije promenio ime, radi se o zloupotrebi te jedne greške naših službenika - zaključio je Nikodijević.

Ranije danas, predsednika Stranke slobode i pravde Dragan Djilas je na konferenciji za novinare, pozivajući se na poziv za današnju sednicu, rekao da su gradski čelnici promenili ime Sava centra u Delta kongresni centar, uz ocenu da je njihova ideja da se u Beogradu "sve promeni, ruše stari i prave novi simboli..." Nikodijević se osvrnuo i na odluke koje su usvojene na današnjoj sednici gradskog parlamenta, među kojima su i olakšice za ugostitelje kako bi lakše prevazišli situaciju u kojoj se nalaze zbog epidemije korona virusa.

Odlučeno je da svi ugostitelji koji koriste poslovni prostor u vlasništvu Grada Beograda budu oslobođeni plaćanja zakupa za maj.

Osim toga, odlučeno je i da ugostitelji koji koriste prostor u vlasništvu Grada budu oslobođeni plaćanja nadoknade za postavljanje bašti ugostiteljskih objekata za jun i jul, a ta odluka odnosi se samo na bašte koje su legalne i prijavljene, odnosno imaju dozvolu za postavljanje od opština.

Nikodijević kaže da je to doprinos gradske vlasti u teškoj finansijskoj situaciji za ugostitelje, izazvane epidemijom korona virusa.

- Da bismo očuvali stabilnost i u ugostiteljskom sektoru i sačuvali broj zaposlenih, mi kao Grad svakog meseca preduzimamo aktivne korake, kako bismo im olakasali tu situaciju - naveo je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...