KAO U PARIZU: Beograd dobija savremeni metro, izgradnji depoa na Makiškom polju počinje u novembru
Foto: Printscreen Kurir

MINISTAR MOMIROVIĆ DETALJNO

KAO U PARIZU: Beograd dobija savremeni metro, izgradnji depoa na Makiškom polju počinje u novembru

Beograd -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović precizirao je danas da će radovi na izgradnji depoa na Makiškom polju, u sklopu projekta izgradnje metroa u Beogradu, početi u novembru.

"Predviđeno je da prva linija metroa bude završena do 2028.godine, dok je planirani rok završetka celog projekta predviđen do 2033.godine", rekao je Momirović za Tanjug.

Prema njegovim rečima, metro će se graditi po modelu metroa u Parizu i biće potpuno automatizovan.

Poslanici su danas završili načelnu raspravu o metrou i gradskoj železnici. Prva metro linija će povezivati Železnik i Mirijevo, a druga Mirijevo i Zemun.

Za treću liniju metroa se, kako je danas rekao Momirović u raspravi, radi idejno rešenje.

Momirović je rekao i da se o projektu metroa priča od 1971. godine, ali da će ova vlast taj projekat realizovati.

Poslanici su večeras završili i načelnu raspravu o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, izmenama i dopunama Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugaa od poverenja u elektronskom poslovanju, izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Završena je i načelna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, te o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (Interbus sporazum).

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track