PAKLENI PLAN OPŠTINE PALILULA: Ruše stadion, park na Karaburmi, školsko dvorište i vrtić da bi napravili NEPOTREBNU ULICU! (FOTO)
Kome je u interesu ovakva ulica...Put treba da prođe kraj samog ćoška zgrade u Juhorskoj 29, Foto: Kurir

neverovatna ideja

PAKLENI PLAN OPŠTINE PALILULA: Ruše stadion, park na Karaburmi, školsko dvorište i vrtić da bi napravili NEPOTREBNU ULICU! (FOTO)

Beograd -

Nekoliko hiljada građana Karaburme i ovog dela opštine Palilula danas je potpisalo peticiju kojom traže da se spreči rušenje stadiona FK Beograd, centralnog i najlepšeg parka na Karaburmi, bioskopa "Slavica" kao i školskog dvorišta OŠ "Jovan Popović" i vrtića "Boško Buha", kako bi se probila nova ulica!

Da li je ovo moguće? Ovuda treba da prođe nova ulica
Da li je ovo moguće? Ovuda treba da prođe nova ulicafoto: Kurir

Stanovnici ovog dela Karaburme, a posebno žitelji Juhorske ulice, naročito su zabrinuti što trasa ove "fantomske" ulice, koja treba da prođe pored Maksija i nekadašnjeg Amana, praktično treba da se "očeše" o zgradu u Juhorskoj 29, jer bi prošla na manje od metar (!) od ovog objekta!

Ona zatim treba da potpuno razori i uništi centralnu i najlepšu oazu centra Karaburme - Park srpsko-grčkog prijateljstva sa desetinama stoletnih stabala, ali i nekadašnji bioskop "Slavica" i ceo pomoćni stadion FK Beograda!

I to nije sve - na putu nove ulice našlo bi se i školsko dvorište (!) OŠ "Jovan Popović", jer trasa vodi posred košarkaškog terena, i na kraju i deo dvorišta vrtića (!) "Boško Buha".

- Ovo je potpuno suludi plan, jer za ovakvu izgradnju i razaranje stadiona, parka, školskog i dvorišta vrtića još nismo čuli! Isprva nismo mogli da verujemo da je ovako nešto nekome moglo da padne napamet, ali, eto, i to smo doživeli. Zato smo odlučni u nameri da sprečimo probijanje ove nepotrebne ulice - kažu ogorčeni građani Karaburme.

Građani ovog dela opštine Palilula sumnjaju da je ovaj pakleni plan delo nedavno pohapšenog rukovodstva opštine Palilula, koje je i palo zbog velikih malverzacija i navodne nelegalne gradnje objekata u ovoj opštini.

Zbog toga stanovnici Karaburme traže od gradskih vlasti Beograda da se odmah odustane od ove ideje i obezbedi normalan život.

Karaburma, Juhorska ulica, ulica, put, izgradnja, park, škola, vrtić, peticija, potpisivanje peticije
foto: Kurir

"U danu kada je Nikola Jokić proglašen za MVP i kada mu ceo svet aplaudira, stanovnici naselja Karaburma aplaudiraju za svoju decu, za košarkaški teren u sastavu osnovne škole koje pohađaju njihova deca. Poslednjih dana primetili su da je deo njihovog kraja obeležen crvenim linijama, koje predstavljaju trasu gde je planirano probijanje nove ulice.

Potpisivanje peticije u Parku srpsko-grčog prijateljstva
Potpisivanje peticije u Parku srpsko-grčog prijateljstvafoto: Kurir

Na žalost, „na putu“ nove ulice našao se omiljeni park njihovih mališana i košarkaški teren školskog dvorišta OŠ „Jovan Popović“, kao i stabla koja decenijama krase ovaj park, ne slučajno nazvan „Park prijateljstva“.

Ovo je trasa buduće ulice: Park srpsko-grčkog prijateljstva
Ovo je trasa buduće ulice: Park srpsko-grčkog prijateljstvafoto: Kurir

Da paradoks bude veći, na sajtu Donacija.rs u toku je prikupljanje sredstava za realizaciju jednog projekta, gde se deca drugog razreda ove škole, zajedno sa svojom učiteljicom bore za izgradnju ambijentalne učionice upravo u školskom dvorištu ove škole.

Krivina pored zgrade u Juhorskoj 29 gde treba da prođe ulica
Krivina pored zgrade u Juhorskoj 29 gde treba da prođe ulicafoto: Kurir

Pitamo se kako će izgledati časovi u ovoj učionici, čiji je osnovni cilj povezivanje dece sa prirodom kada će biti smeštena između tri prometne ulice i na kom terenu će neki budući Nikola Jokić praviti svoje prve šuteve? Devojčica koja u septembru kreće u školu bila je vidno uznemirena:“Još nisam ni krenula u školu, a već sam izgubila dvorište“.

Karaburma, Juhorska ulica, put, ulica, izgradnja, rušenje, školsko dvorište, vrtić, park
foto: Kurir

Stanovnici Karaburme ističu da ovo nije politički skup i mole gradske vlasti i čelnike opštine da još jednom razmotre i ponište svoje odluke, a oni u znak protesta organizuju peticiju i najavljuju podršku brojnih javnih ličnosti koji su stanovnici njihovog naselja", navodi se u pismu žitelja Karaburme.

Karaburma, Juhorska ulica, put, ulica, izgradnja, rušenje, školsko dvorište, vrtić, park
foto: Kurir

Građani Karaburme sutra, na Spasovdan, najavili su i protesni skup, jer je, prema raspoloživim informacijama, najavljen početak radova na izgradnji ove "fantomske ulice".

Trasa buduće ulice presekla bi i parking prostor u Juhorskoj ulici
Trasa buduće ulice presekla bi i parking prostor u Juhorskoj ulicifoto: Kurir
1 / 18 Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track