DRVO PRIJATELJSTVA I SARADNJE: Ruski ambasador i direktor Diposa posadili brezu za 5 decenija uspešnog poslovanja! FOTO
Foto: Tanjug

simbol lepote i snage

DRVO PRIJATELJSTVA I SARADNJE: Ruski ambasador i direktor Diposa posadili brezu za 5 decenija uspešnog poslovanja! FOTO

Beograd -

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" Đoko Krivokapić posadili su danas brezu kao simbol izuzetne pet decenija duge poslovne saradnje tog preduzeća i ruske ambasade i Trgovinskog predstavništva u Beogradu.

Breza, koja je prema rečima Krivokapića upravo simbol lepote, snage i bajkovitosti ruskog pejzaža, posađena je u prisustvu trgovinskog predstavnika Rusije u Beogradu, Andreja Hripunova, a taj svečani čin iskorišćen je i kao podsećanje na strateško partnerstvo i bratske odnose dveju zemalja pred sutrašnji Dan Rusije.

breza, drvo, Andrej Hripunov, general, Djoko Krivokapic, Aleksandar Bocan Harcenko
foto: Tanjug

Upravo tim povodom Krivokapić je na ruskom pročitao i čuvenu pesmu "Breza" Sergeja Jesenjina, nakon čega je ambasador Bocan-Harčenko izrazio veliko zadovoljstvo navodeći da je upravo breza u mislima i srcu svakog čoveka u Rusiji.

Podsetio je da je saradnja počela još u vreme SFRJ, da su se menjali politički sistemi, ali da se ona neprekidno i uzastopno i veoma plodno razvijala, što je jako važno.

"Kada govorimo o strateškoj saradnji Rusije i Srbije, a ona je na najvišem novou, ali svaka tradicionalna pojedinačna saradnja zasnovana na pojedinačnim primerima, kao ova sa Diposom, jako je bitna", rekao je Bocan-Harčenko.

Danas posađeno stablo breza simbol je naše plodne saradnje sa Diposom ali predstavlja i obeležje i simbol Rusije povodom Dana Rusije koji se obeležava sutra, rekao je ambasador. Ovo je, inače, prvi put da je ambasador Rusije posetio Dipos.

breza, drvo, Andrej Hripunov, general, Djoko Krivokapic, Aleksandar Bocan Harcenko
foto: Tanjug

Direktor Dipos-a Đoko Krivokapić zahvalio je ambasadoru Bocan-Harčenku i trgovinskom predstavniku Hripunovu na poseti i istakao da je neizmerno zadovoljstvo obeležiti pedesetogodišnjicu saradnje.

"Sadnjom ovog stabla ostavimo zalog za naše buduće susrete i saradnju. Duboko sam uveren da ćemo još dugo godina na ovako simboličan i svečan način obogaćivati zelenu oazu u Diplomatskoj koloniji na Dedinju u kojoj se danas nalazimo, a koja datira iz 1961. godine.", rekao je Krivokapić.

Direktor Diposa iskoristio je ovu priliku da bratskom narodu Ruske Federacije čestita i nacionalni praznik Dan Rusije, 12. jun i napomenuo poseban značaj strateškog partnerstva naših dveju država, kao i duhovne bliskosti i prijateljstvo dva naroda.

Direktor Diposa-a je Bocan-Harčenku, u znak obeležavanja jubileja poklonio i primerak prvog ugovora o zakupu objekta u Katićevoj ulici u Beogradu, koji je zaključen između tadašnje Ambasade ŠSR-a i Preduzeća za gazdovanje zgradama i stanovima stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track