Najnovije vesti

PRONATALITETNA POLITIKA APSOLUTNI IMPERATIV GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD – DODELjENA BESPLATNA AUTO SEDIŠTA
Foto: GO Stari grad

PRONATALITETNA POLITIKA APSOLUTNI IMPERATIV GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD – DODELjENA BESPLATNA AUTO SEDIŠTA

Beograd

Gradska opština Stari grad, obezbedila je roditeljima sa prebivalištem na teritoriji opštine auto-sedišta za decu do tri godine starosti. Predsednik opštine Radoslav Marijanović, uručio je danas roditeljima najmlađih Starograđana ukupno 220 auto-sedišta i istakao da je bezbednost dece u saobraćaju izuzetno važna tema o kojoj treba svakodnevno govoriti.

dodela sedišta
foto: GO Stari grad

”Svesni smo da je niska stopa nataliteta jedan od najvećih problema sa kojima se suočava naše društvo i upravo zbog toga u narednom periodu mi ćemo se kao opština potruditi da stvorimo podsticajne uslove za proširenje porodica” istakao je predsednik opštine Radoslav Marijanović dodao da će pronatalitetna politika biti apsolutni imperativ gradske opštine Stari grad u narednom periodu.

dodela sedišta
foto: GO Stari grad

Podsećamo da je odlukom nove uprave povećan novčani iznos koji se dodeljuje svim novorođenim bebama sa 10.000 na 15.000 rsd, pa su tako u proteklom periodu dodeljeni vaučeri ukupne novčane vrednosti od 3.735. 000,00 dinara. Otvaranjem novih igrališta na donjem Dorćolu, u Ulici despota Đurđa, Drinčićevoj i Pančićevoj ulici, ovaj deo grada sada ispunjen je dečijom grajom što je preduslov za srećno odrastanje.

dodela sedišta
foto: GO Stari grad

Opština Stari grad misli na svoje najmlađe sugrađane i tokom tropskih letnjih meseci i za njih je organizovala besplatnu školu plivanja i vaterpola koja je pre nekoliko dana počela i u koju trenutno ide više od 100 dece. U prilog činjenici, da je osnovnoškolsko obrazovanje od izuzetnog značaja za čelnike ove centralne gradske opštine, govori inicijativa u sklopu koje će osnovci dobiti besplatne digitalne udžbenike i tablet računare.”Trudićemo se da našim najmlađim stanovnicima omogućimo da odrastaju u sigurnom okruženju u kojem će se družiti sa svojim vršnjacima, učiti, istraživati i razvijati svoja interesovanja u različitim poljima” poručio je predsednik opštine Stari grad i pozvao sve roditelje da ukoliko imaju ideje ili inicijative o poboljšavanju uslova života na Starom gradu pišu svojoj opštini.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track