VESIĆ POSLE JUČERAŠNJEG OBRTA: Radovi u Bloku 37 nije trebalo da budu nastavljeni, to je suprotno dogovoru iz Skupštine grada FOTO
Foto: Kurir

zamenik gradonačelnika beograda

VESIĆ POSLE JUČERAŠNJEG OBRTA: Radovi u Bloku 37 nije trebalo da budu nastavljeni, to je suprotno dogovoru iz Skupštine grada FOTO

Beograd -

Građani iz Bloka 37 žalili su se Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture na postupak izdavanja građevinske dozvole

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić smatra da radove na izgradnji objekta u Bloku 37 na Novom Beogradu nije trebalo nastavljati, jer je to bilo suprotno dogovoru koji je nedavno postignut u Skupštini grada.

Uprkos dogovorenom, na gradilištu u Bloku 37 juče su nastavljeni radovi zbog čega su nezadovoljni građani sinoć ponovo protestovali.

"Žao mi je što je investitor zgrade u Bloku 37 nastavio radove uprkos dogovoru koji smo postigli u Skupštini grada da se ne gradi, kao i da se ne protestuje dok ne pronađemo rešenje", napisao je Vesić na Fejsbuk profilu.

Naveo je da su se građani iz Bloka 37 žalili Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture na postupak izdavanja građevinske dozvole.

"Upoznat sam da je Ministarstvo utvrdilo činjenice i uputilo rešenje Gradu Beogradu. Zahvalan sam Ministarstvu koje je reagovalo veoma brzo, jer su razumeli značaj ovog problema. Čim dobije rešenje Grad će nastaviti postupak koji će biti završen u najkraćem roku", naveo je Vesić.

Pozvao je investitora da do završetka postupka ne nastavlja s radovima, a stanovnike iz Bloka 37 da svoj stav, na koji, kaže, imaju pravo, iskažu na miran i dostojanstven način.

"Da ostanu prisebni i da ne nasedaju na provokacije pojedinih političkih stranaka koje bi da na njihovom problemu skupljaju jeftine političke poene. Rešenje za ovaj problem kojim bi bili zadovoljni i Grad Beograd i građani i investitor možemo samo zajedno da nađemo", zaključio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track