STRAŽAR IDE PRAVO U MUZEJ: Vesić radostan nakon zaplene ČUVENE SLIKE na beogradskom aerodromu! OTKRIO I DETALJE TAJNOG PLANA
Foto: Carina Srbije

novi detalji

STRAŽAR IDE PRAVO U MUZEJ: Vesić radostan nakon zaplene ČUVENE SLIKE na beogradskom aerodromu! OTKRIO I DETALJE TAJNOG PLANA

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se nakon današnje zaplene čuvene slike Paje Jovanovića na beogradskom aerodromu i naglasio da će "Stražar" završiti u Muzeju grada Beograda.

- Sada mogu da kažem tajnu koju su znali samo Ministarstvo kulture i Muzej grada Beograda. Nedavno je u Beču održana licitacija na kojoj je prodavana ova slika. Muzej grada Beograda, koji prati sve umetničke prodaje u svetu kako bismo znali prodaje li neko naše umetničko blago, obavestio me je o tome. Nismo smeli da se javno oglasimo da je Grad Beograd zainteresovan da kupi sliku jer bi porasla cena - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Zamenik gradonačelnika Beograda je otkrio da je postojao plan da "Stražar" završi u Beogradu:

zaplena, Paja Jovanović, stražar
foto: Carina Srbije

- Zamolio sam jednu zapadnu kompaniju koja posluje u Beogradu da kupi sliku i pokloni je Muzeju grada Beograda. Oni su bili spremni da plate do 50.000 evra, bili su na licitaciji, ali slika je prodata za više nego duplo višu cenu. Bilo mi je žao zato što sliku nismo vratili u Beograd. Zato me je današnja vest da je naša carina otkrila sliku kod kupca koji je hteo da je unese u zemlju bez prijave veoma obradovala. Jer ova slike Paje Jovanovića ipak će biti u Muzeju grada Beograda. Кako bi naš narod rekao: "Nije kome je rečeno nego kome je suđeno".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track