05:48

20. AVGUSTA POČINJE PRIJAVLJIVANJE ZA REFUNDIRANJE NOVCA ZA UDŽBENIKE: Vesić objasnio kako roditelji prvaka i drugaka da konkurišu

prijavljivanje otvoreno do 30. septembra

20. AVGUSTA POČINJE PRIJAVLJIVANJE ZA REFUNDIRANJE NOVCA ZA UDŽBENIKE: Vesić objasnio kako roditelji prvaka i drugaka da konkurišu

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će u petak, 20. avgusta, početi prijavljivanje za refundiranje novca za udžbenike koje su kupili roditelji za učenike prvog i drugog razreda.

Vesić je rekao da je prijavljivanje otvoreno do 30. septembra, a da se javni poziv za refundiranje novca odnosi na četiri udžbenika: Svet oko nas, izabrani strani jezik, Matematika i Srpski jezik.

Prema njegovim rečima, roditelji mogu da to učine preko formulara koji se dobija u školama, ili onlajn, kao i da je potrebno u školi uzeti potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, sa napomenom od kog izdavača je škola izabrala udžbenike, što sve treba poslati Fondaciji za mlade talente Beograda.

"Potrebna je još očitana lična karta i kopija platne kartice na kojoj se vidi žiro račun. U roku od nekoliko dana dobiće na račun novac za ta četiri udžbenika, a procena je da to iznosi oko šest hiljada dinara", rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da će svi osnovci od trećeg do šestog razreda na teritoriji Beograda dobiti besplatne tablete od 1. septembra, koji će podržavati samo odredjene aplikacije za obrazovanje.

(Kurir.rs/Beta, TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track