adaptirano 800 kvadrata zgrade gradske Opštine Vračar

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Beograd u naredna dva meseca dobija 5 novih vrtića, Vračarko jedan od najvećih

Beograd -

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je danas sa Sekretarom za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavkom Gakom jedan od najvećih novih vrtića u Beogradu. Reč je o vrtiću „Vračarko“, za čije potrebe je adaptirano 800 kvadratnih metara zgrade gradske Opštine Vračar.

Zoran Radojičić
foto: Rastko Golub

-Novi vrtić „Vračarko“ jedan je od najvećih vrtićkih prostora koje je Beograd imao do sada, a adaptacijom dela zgrade Opštine Vračar rešili smo listu čekanja na ovoj opštini sa znatno manjim ulaganjima nego što bi bilo potrebno za gradnju nekoliko novih vrtića. Vrednost izvedenih radova iznosi 65 miliona dinara- rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je vrtić „Vračarko“ opremljen potpuno novim nameštajem i didaktičkim sredstvima, i tako u potpunosti spreman da primi svu upisanu decu 1. septembra.

Zoran Radojičić
foto: Rastko Golub

-U ovom trenutku imamo oko 100 upisane dece, a pun kapacitet je oko 150. Deca će na raspolaganju imati dvorište koje će koristiti mlađe grupe, dok će starija deca sa svojim vaspitačima ići u park. U ovom vrtiću će raditi deset vaspitača preraspodeljenih iz drugih vrtića koji će brinuti o 5 upisanih grupa- kazao je gradonačelnik Radojičić.

Radojičić je istakao da u ovom trenutku, u 17 vrtića koliko ih ima na Vračaru, boravi oko 2.300 dece

- Beograd dobija u naredna dva meseca 5 novih vrtića, tri u septembru sa 550 novih mesta i dva u oktobru sa još 300 novih mesta. Ukupna vrednost ove investicije je 665 miliona dinara, a ukupan broj novih mesta je 850- izjavio je Radojičić.

Zoran Radojičić
foto: Rastko Golub

Gradonačelnik je ukazao da je konkurs za prijem dece u vrtiće završen, da je u Beogradu upisano oko 15000 dece, i da je lista čekanja oko 1000 dece.

-Cilj nam je da obezbedimo mesta u vrtićima za svu decu Beograda. Očekujemo dalje smanjenje liste čekanja. Jedan od najznačajnijih rezultata Grada u oblasti obrazovanja i dečije zaštite je smanjenje liste čekanja za vrtiće u Beogradu, koja je 2017. godine iznosila 10000 mesta. Želimo da ove godine u Beogradu više ne postoji lista čekanja ili da bude minimalna. Do toga ćemo doći otvaranjem novih mesta - adaptacijom pogodnih prostora i izgradnjom novih vrtića- naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Kada je reč o novoj radnoj godini gradonačelnik je kazao da su svi vrtići i škole spremni za septembar, kao i da ni jednoj obrazovnoj ustanovi u Beogradu neće nedostajati zaštitna oprema.

Zoran Radojičić
foto: Rastko Golub

-Ni jedan slučaj zaraze nije izmakao kontroli prošle godine, tako očekujemo i od septembra. Epidemiološke mere u vrtićima i školama će se poštovati, bez relaksacije dok god je virus prisutan. Zaposleni u obrazovnim institucijama prate instrukcije, sprovode mere, sistem je sasvim uhodan- zaključio je prvi čovek prestonice.

Kurir.rs/Beoinfo, Foto: Rastko Golub

Bonus video:

02:15

U Beogradu otvoreno prvo inkluzivno igralište za decu sa smetnjama u razvoju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track