GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vrtić Zvezdica za još 200 mališana Čukarice (FOTO)
Foto: Rastko Golub/Beoinfo

od 1. septembra

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vrtić Zvezdica za još 200 mališana Čukarice (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem danas posetio još jedan novootvoreni vrtić na ovoj opštini. Reč je o vrtiću „Zvezdica“ koji će 1. septembra primiti 113 upisanih mališana, a pun kapacitet je 200 dece.

- Grad Beograd je za potrebe ovog vrtića zakupio prostor u okviru stambene zgrade sa namerom da ga, kada se steknu uslovi, i otkupi. Cilj nam je da efikasno i značajno proširimo vrtićke kapacitete u ovom delu grada. Grad je za opremanje ovog vrtića izdvojio skoro 7 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Radojičić.

Zoran Radojičić, vrtić Zvezdica, vrtić
foto: Rastko Golub/Beoinfo

Gradonačelnik je dodao da je za predškolce Čukarice sve spremno za polazak u ovaj vrtić 1. septembra, kao i da će u okviru ove ustanove biti organizovane dve jaslene i tri vrtićke grupe. Objekat obuhvata 5 radnih soba, a u vrtiću će biti zaposleno 15 vaspitača.

- Vrtić „Zvezdica“ ima savremeni koncept rada, pa će tako biti korišćene interaktivne table i drugi vidovi naprednog učenja i igranja, što će omogućiti da se naša deca pravilno razvijaju i odrastaju. Radujem se što naša deca imaju mogućnost da pohađaju predškolsko obrazovanje u ovakvo dobrim uslovima. Ovim vrtićem smo proširili obuhvat dece na opštini Čukarica. Na istoj opštini, u Ulici Miloja Zakića, gradimo novi vrtić sa kapacitetom za 270 dece. Za taj objekat smo izdvojili 305 miliona dinara, a rok za završetak radova je oktobar ove godine- kazao je Radojičić.

Zoran Radojičić, vrtić Zvezdica, vrtić
foto: Rastko Golub/Beoinfo

Gradonačelnik Radojičić je istakao da u beogradske vrtiće ove jeseni kreće oko 16.000 novoupisane dece, a upis će trajati i tokom septembra.

-Ovo je jedan od pet novih vrtića koji će biti otvoreni tokom naredna dva meseca. U proteklih nekoliko godina, Grad Beograd je pokazao nedvosmislenu posvećenost sektoru, pa je tako budžet grada za ovu oblast dostigao 200 miliona evra. U planu je 25 novih vrtića, u koje će biti uloženo više milijardi dinara.

1 / 5 Foto: Rastko Golub/Beoinfo

U Beogradu nikada veći broj dece nije išao u vrtić, obuhvat dece je sada 74 odsto, dok je 2013. godine obuhvat dece predškolskim obrazovanjem iznosio oko 45 odsto. Predškolsko obrazovanje je važno i zato želimo da stvorimo dovoljno mesta za svu decu, a sada smo sasvim blizu tog cilja. Zahvaljujem sekretaru Slavku Gaku i predsedniku gradske opštine Čukarica Srđanu Kolariću na uspešnoj saradnji kojom zajednički ostvarujemo ciljeve- zaključio je prvi čovek prestonice.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track