Najnovije vesti

PRVI DAN RANOG DETINJSTVA ODRŽAN U BEOGRADU
Foto: Promo

PRVI DAN RANOG DETINJSTVA ODRŽAN U BEOGRADU

Beograd

Prvi “Dan ranog detinjstva" održan je 31. avgusta u Beogradu. Okupljeni građani sa decom su u majicama Žute Patalone i žutim pa(n)talonama prošetali ulicom Kneza Mihaila - od Trga republike do Biblioteke grada Beograda.

Rano detinjstvo
foto: Promo

Ovom šetnjom udruženje “Žute Patalone” skrenulo je pažnju javnosti na ono što je nauka već potvrdila - prvih 1000 dana je presudno za čovekov život.

Rano detinjstvo
foto: Promo

“Želimo da se 31.avgust proglasi DANOM RANOG DETINJSTVA. Ovaj datum izabran je zato što je na taj dan rođena Marija Montesori, naučnica i reformatorka obrazovanja koja je dala veliki doprinos osvetljavanju formativnog perioda i tvrdila da je sve što mi jesmo stvorilo dete koje smo bili u prve dve godine našeg života. Rad Marije Montesori je bio inspiracija i za osnivanje udruženja Žute Patalone” kaže Tijana Adamov Ignjatović, osnivač i zastupnik udruženja.

Rano detinjstvo
foto: Promo

Udruženje «Žute Patalone–Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept Inkubator društvene odgovornosti» ima za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promovisanje Montesori pedagogije, iniciranje daljeg proučavanja fenomena detinjstva i podsticanje društveno odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece.

Rano detinjstvo
foto: Promo

Najvažniji projekti UG Žute Patalone su i osnivanje “Instituta Za Proučavanje Detinjstva”, godišnja smotra društveno odgovornih igračaka “Igračke Sa Svrhom”, godišnja smotra društveno odgovornih kampanja “Kampanje sa svrhom”, “Montesori jezik” – besplatno logopedsko savetovalište i “Montesori Matematika” - projekat finansijske pismenosti za najmlađe.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track