RADOJIČIĆ ČESTITAO DAN KOMUNALNE DELATNOSTI Zahvalni smo ljudima koji za Beograđane rade 24 časa dnevno u svim vremenskim uslovima
Foto: Beoinfo

gradonačelnik beograda

RADOJIČIĆ ČESTITAO DAN KOMUNALNE DELATNOSTI Zahvalni smo ljudima koji za Beograđane rade 24 časa dnevno u svim vremenskim uslovima

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas svim zaposlenima u komunalnom sistemu glavnog grada Dan komunalne delatnosti.

"Svakog dana osećamo zahvalnost prema ljudima koji 24 časa dnevno rade, u svim vremenskim uslovima za Beogradjane. Ipak, ovaj dan je prilika da im i javno zahvalimo na velikom trudu koji svakodnevno ulažu u to da Beograd bude čist i uredjen. Period pandemije protekle i ove godine je bio posebno izazovan za zaposlene u komunalnim preduzećima, ali zajedničkim zalaganjem svih uspeli smo da grad neometano funkcioniše u svim komunalnim delatnostima", rekao je Radojičić, preneo je Beoinfo.

Zoran Radojičić
foto: Beoinfo

Gradonačelnik je dodao je u komunalnom sistemu zaposleno 20.000 ljudi, a da ;je Beograd prvi grad u svetu koji proslavlja Dan komunalne delatnosti, od 2019. godine.

"Obeležavamo ga svake prve subote u septembru. Iako prošle godine zbog lošijih uslova nismo mogli da održimo smotru vozila komunalnih preduzeća na platou ispred Stargog dvora, ove godine organizovali smo smotru i siguran sam da ćemo je imati tradicionalno i svake sledeće godine", kazao je Radojičić.

Na platou ispred gradske skupštine tokom dana će parkirano oko 50 vozila javnih komunalnih preduzeća, a kasnije tokom dana će biti organizovan i njihov defile centralnim beogradskim ulicama.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track