Najnovije vesti

ZEMUN JE OMILJENA LOKACIJA ZA KUPOVINU STANA, EVO ZAŠTO: Kvadrat ide oko 2.000 pa i do 2.700! Pogled na Dunav dodatno se plaća
Foto: Shutterstock/Milos Banda

kvadrat u Beogradu od 800 do 3.500 evra

ZEMUN JE OMILJENA LOKACIJA ZA KUPOVINU STANA, EVO ZAŠTO: Kvadrat ide oko 2.000 pa i do 2.700! Pogled na Dunav dodatno se plaća

Beograd
08:44h

Novi Beograd tradicionalno je oko 2.400-2.500 evra, dok Zemun i pojedine lokacije prelaze i cenu od 2.700 evra. Kapije Zemun kreću se oko 2.000 evra

BEOGRAD - Najviše stanova u Beogradu u prvoj polovini ove godine prodato je u opštini Zemun. Prosečna cena kvadrata stana, u zavisnosti od lokacije, u Beogradu se kreće od 800 do 3.500 evra.

ponton, pontonski most, Zemun, pontonski most u Zemunu, 9 jul 2019
foto: BETA/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda

Opaska jednog od komšija koji kaže da Zemunci nikada neće reći da su iz Beograda, jasno dočarava stav i duh onih koji tamo žive. Kada kažu da idu u grad, ne misle na Knez Mihailovu, objavio je RTS.

U poslednje vreme sve više ljudi se odlučuje baš za Zemun kada kupuje stan.

Od skora meštanka ovog dela grada, kaže da joj je se Zemun sviđa zbog lokacije, a da je zgrada u kojoj sada živi moderna i savremena.

Zemun, Zemunski kej
foto: Kurir / J.I.

Stručnjaci navode objektivne razloge. Dragan Kosović iz jedne agencije za nekretnine, kaže da u sve više njih odlučuju za Zemun zbog razvijene infrastrukture.

Zemun, Glavna Ulica
foto: Instant Google street view, Printscreen

"Razlozi za to su pristupne stanice, železnica, auto-put, sve veći broj industrijskih zona, zbog blizine posla. Cene su od 1.600 do preko 2.000 evra za novoizgrađene stanove na lokacijama, kao što su Zemunske kapije, Novogradska ulica, Prvomajska. Infrastruktura, povezanost je velika", objašnjava Kosović.

Raspon cena u zavisnosti od lokacije, u Beogradu je od 800 do 3.500 evra.

Zemun, Glavna Ulica
foto: Instant Google street view, Printscreen

"Novi Beograd tradicionalno je oko 2.400-2.500 evra, dok Zemun i pojedine lokacije prelaze i cenu od 2.700 evra. Kapije Zemun kreću se oko 2.000 evra", kaže Goran Rodić, potpredsednik Građevinske komore Srbije.

Dodaje da su cene znato veće za stanove sa pogledom na Dunav.

"Zone gde su lokacije sa lepom vizurom prema Dunavu, gde geomehanika ne dozvoljava veću spratnost i veće objekte – do 10 stanova, cene su znatno veće. Tu se dešava da neko traži i 3.000 evra po kvadratu", navodi Rodić.

Zemun, Glavna Ulica
foto: Instant Google street view, Printscreen

Cene zemunskih stanova će i dalje rasti, tvrde stručnjaci, a pogled na Dunav uvek se dodatno naplaćuje.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track