BEOGRAD OBNAVLJA 34 KUĆE U SELU MAJSKE POLJANE: Vesić najavio pomoć srpskim sredinama u Hrvatskoj pogođenim zemljotresom (VIDEO)
Foto: Kurir

odavno odlučeno

BEOGRAD OBNAVLJA 34 KUĆE U SELU MAJSKE POLJANE: Vesić najavio pomoć srpskim sredinama u Hrvatskoj pogođenim zemljotresom (VIDEO)

Beograd -

Grad Beograd će zajedno sa svojim privrednicima obnoviti 34 kuće u selu Majske Poljane u opštini Glina, izjavio je Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

– Kada se dogodio zemljotres u Hrvatskoj, u kome su najviše pogođene srpske sredine, Grad Beograd je ljudima koji su ostali bez krova nad glavom poslao više od stotinu mobilnih kontejnera putem Srpske pravoslavne crkve. Mnogi od njih i danas žive u njima, a ulazimo u jesen. Prošlog januara doneo sam odluku da ćemo obnoviti kuće u selu Majske Poljane, srpskom selu u ovom delu Hrvatske – rekao je Vesić.

Zahvalio je narodnoj poslanici Sanji Lakić, koja je kao dete došla u Srbiju u izbegličkoj koloni u Hrvatskoj, na velikom trudu da se pomogne ovim ljudima.

– Sanja je obišla teren i zajedno sa inženjerima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Zavoda za veštačenje utvrdila stepen oštećenja kuća. Obnovićemo ili sagraditi 34 kuće. To će biti kvalitetne montažne kuće – rekao je Vesić.

On je objasnio da će kuće obnoviti beogradske građevinske kompanije.

– Novac za obnovu 19 kuća već smo obezbedili, a narednih nedelja imaćemo sve. U međuvremenu, Sanja je deci iz Majskih Poljana, kojih je osmoro, odnela moj poklon – tablete, iste onakve kakve dobijaju beogradska deca. Te tablete poklonila je jedna beogradska IT kompanija – poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track