02:07

KURIR ANKETA: Kovid propusnice ili ne? Evo šta kažu građani

KURIR TELEVIZIJA

KOVID PROPUSNICE: Da ili ne? Evo šta kažu stručnjaci, a šta građani ANKETA

Beograd -

Kovid propusnice, sudeći po svemu, uskoro će biti naša nova realnost. Predsednica Vlade se poziva na preporuke Svetske zdravstvene organizacije, antivakseri i antimaskeri u tome vide novu zaveru kojom se ograničavaju ljudska prava.

Da li odbijanjem ugrožavamo ljudska prava zdrave populacije jer brojke obolelih i umrlih su u porastu. Bolnice se iz normalnog režima rada transformišu u kovid-bolnice. Ko će nas lečiti, ako lekari i sestre budu angažovane za kovid?

"Apsolutno sam ZA", odgovorila je jedna žena na pitanje da li Srbija treba uvesti kovid propusnice. Drugoj, je pak to "komplikovano":

anketa
foto: Kurir televizija

"To je za mene sve komplikovano. Šta to znači u donosu na onaj papir da si vakcinisan?", pitala se ona.

anketa
foto: Kurir televizija

Ima i onih koji se niti testiraju, niti vakcinišu.

Advokat Ivan Ninić na reči da je uvođenje kovd propusnica diskriminacija, objašnjava.

anketa
foto: Kurir televizija

"Nema tu reči o diskriminaciji. Postoje ustavne pretpostavke da država izvrši jednu regulaciju, zbog opšteg cilja. Čak je i Ustavni sud za ljudska prava podržao to stanovište i rekao da su kovid propusnice u skladu sa međunarodnim aktima. Da bi to bilo u skladu sa našim Ustavom, verovatno će se ići na promenu po hitnom postupku jednog od ovih Zakona. Cilj je opravdan i legitiman. " , rekao je advokat Ivan Ninić.

Konačan odgovor daće Krizni štab za nekoliko dana, a do tada, kao i do sada, ostaje nam da poštujemo mere i da se vakcinišemo, ako već nbismo, zaključuju stručnjaci.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track