Odlična zabava na Adi

Odlična zabava na Adi

Beograd -
Javno preduzeće "Ada Ciganlija" obezbedilo je ove sezone za posetioce brojne zabavne i kulturne sadržaje

BEOGRAD - Javno preduzeće "Ada Ciganlija", najveće i najuređenije kupalište u gradu, obezbedilo je ove sezone za posetioce brojne zabavne i kulturne sadržaje, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

U subotu, 25. avgusta biće organizovana predstava koja će biti prilagođena deci sa invaliditetom, odnosno bajke će biti prevedene na znakovni jezik.

U pripremi je drugi festival po redu "Momin krug" posvećen Momi Kaporu, koji zadužbina "Momo Kapor" uz veliku podršku JP "Ada Ciganlija" i ove godine organizuje tokom dva dana 7. i 8. septembra.

Posetioci će imati priliku da tokom dva dana festivala uživaju u raznovrsnom umetničkom programu čiji je zajednička nit stvaralački put Mome Kapora.

"Festival je prvi put održan prošle godine, a njegovim ponovnim održavanjem, nastavljamo da razvijamo naš cilj, da Ada Ciganlija, pored toga što je oaza sporta i dobre zabave, bude i mesto održavanja kulturnih i umetničkih manifestacija", navedeno je u saopštenju.

"Početkom avgusta smo raspisali konkurs za najlepšu letnju fotografiju snimljenu na Adi Ciganliji. Ovakvi konkursi su već postali tradicionalni i imaju sjajan odziv posetilaca, a mi se potrudimo da najbolje među njima nagradimo lepim nagradama", navedeno je u saopštenju. "Konkurs "Leto na Adi" traje sve do 31. avgusta, a sve što posetioci treba da urade je da fotografišu kako uživaju na beogradskom moru, okače slike na našu Fejsbuk stranu", ističe se u saopštenju.

Autori tri fotografije sa najvećim brojem lajkova dobijaju fotoaparat, ručak za dvoje u restoranu "Jezero" i boravak u avantura parku. Nakon završetka konkursa najinteresantnije fotografije biće izložene u Galerija na Adi Ciganliji.

Posetioci ovih dana mogu da posete manifestaciju "Ada Art Umetnost na otvorenom" u okviru koje su na više od 30 lokacija izloženi radovi mladih umetnika iz Srbije.

"Tako smo po prvi put posetiocima omogućili da u kafićima na Adi pogledaju skulpture, slike, fotografije, instalacije čime je Ada praktično postala jedna velika galerija, a umetnost je dostupna svima jer je sve potpuno besplatno, a radovi će biti izloženi do 30. avgusta", kaže se u saopštenju.

JP "Ada Ciganlija" se tokom svake letnje sezone pobrine da obezbedi niz besplatnih sadržaja za posetioce, pa su tako ove sezone obezbeđeni obuka plivanja, ronjenja, vaterpolo, kajak, roleri, joga, fitnes, vežbe u trim parku, američki fudbal. Polaznicima ovih programa na raspolaganju su profesionalni instruktori.

Već četvrtu godinu za redom Joga savez Srbije organizuje besplatne časove u Joga parku na Adi Ciganliji, kod kružnog toka. Časovi se održavaju svake nedelje od 18 sati u trajanju od 1,5 sat i drže ih kvalifikovani instruktori. Besplatni časovi joge održavaće se sve do 1. septembra.JP "Ada Ciganlija" u saradnji sa centrom za skijanje na pokretnoj traci, "Skitrack", tokom ovog leta organizuje novi vid fizičke aktivnosti za sve posetioce. Svake večeri, osim nedelje, od 21 sat, u parku ispred centra za skijanje na pokretnoj traci posetiocima je na raspolaganju potpuno besplatni fitnes treninzi.

Reč je o dvomesečnom programu "Insaniti" (Insanity) fitnes treninga jednog od najpoznatijih kondicionih trenera današnjice Shaun T-a, a vežbe vode vrhunski instruktori iz oblasti fitnesa.

U saradnji sa izdavačkom kućom "Knjiga Komerc", JP "Ada Ciganlija" od subote 4. avgusta organizuje još jedan besplatan program - pričaonicu za najmlađe posetioce.Svake subote u 17 sati sa decom se druži glumica i pripoveda im najpopularnije bajke.

Projekat je osmišljen kao dinamična, vrlo maštovita pričaonica koja se izvodi u prirodnom okruženju na Adi Ciganliji. U okviru pričaonice radi i mala škola engleskog jezika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track