GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Nova dečja bolnica Tiršova 2 će rešiti i problem parking mesta
Foto: Beoinfo

dugogodišnji problem

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Nova dečja bolnica Tiršova 2 će rešiti i problem parking mesta

Beograd -

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je pojasnio situaciju u vezi sa parking mestima oko Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“.

"Problem parkiranja u krugu bolnica Kliničkog centra Srbije, naročito u jutarnjim časovima, je dugogodišnji. Ukoliko se u tom delu grada izvode radovi, to naravno dodatno otežava nalaženje mesta za parking. U prethodnih nešto manje od mesec dana rađena je rekonstrukcija Katićeve ulice. Za to vreme su 42 rezervisana parking mesta iz Katićeve bila premeštena u Tiršovu, odnosno 42 rezervisana parking mesta su se nalazila u toj ulici. Kako su radovi u Katićevoj ulici završeni, sada su ta mesta ponovo u vraćena, što znači da sada u Tiršovoj ponovo imamo 42 parking mesta više u odnosu na navedeni period rekonstrukcije", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je napomenuo da je pitanje parking mesta u celom Kliničkom centru kompleksno, ali i da će biti rešeno kroz novi Plan detaljne regulacije Kliničkog centra, koji radi Urbanistički zavod Beograda.

"Kada je reč o 'Tiršovoj 2', istakao bih da sam od samog početka insistirao da nova dečja klinika bude na lokaciji koja je blizu auto-puta, ali i da ima veliki broj parking mesta. Projektom je predviđeno da 'Tiršova 2' ima 540 parking mesta u podzemnoj garaži, uz pristup zgradi sa auto-puta", zaključio je prvi čovek Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track