PAŽNJA, VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA BEOGRAĐANE! U subotu bez grejanja više od trećine Beograda s područja ove 4 toplane
Foto: Shutterstock

zbog sanacije gasovoda neće biti vršene tople probe

PAŽNJA, VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA BEOGRAĐANE! U subotu bez grejanja više od trećine Beograda s područja ove 4 toplane

Beograd -

Ništa od radijatora, moraće da rade grejalice i klime

BEOGRAD - Javno preduzeće Srbijagas saopštilo je da će, zbog neophodnih radova na sanaciji distributivnog gasovoda, doći do kratkotrajnog poremećaja u isporuci prirodnog gasa u subotu u period od 5 do 24 sata.

Iz JKP Beogradske elektrane su saopštili da će zbog radova Srbijagasa bez isporuke gasa u subotu biti toplane "Dunav", "Mirijevo", "Konjarnik" i "Medaković", koje zbog toga neće vršiti tople probe, objavio je RTS.

radijator, grejanje, daljinsko grejanje
foto: Shutterstock

Kako se navodi, zbog navedenih radova, bez isporuke prirodnog gasa ostaće deo potrošača na distributivnom sistemu niskog pritiska široke potrošnje "Beograd na vodi 2", "Padina" "Mokroluška", a u popodnevnim satima i široka potrošnja "Kovač", tj. Voždovac, od Auto-komande do Trošarine.

Dodaje se da je Srbijagas o novonastaloj situaciji u vezi sa prekidom isporuke prirodnog gasa obavestio korisnike distributivnog sistema koji će, usled poremećaja, ostati bez isporuke prirodnog gasa.

Kako se navodi u saopštenju, po završetku radova, a očekuje se da će to biti u subotu oko ponoći, JP Srbijagas će početi sa redovnom isporukom gasa i mole potrošače u ovom delu Beograda, da imaju razumevanja za navedene radove.

Reporter RTS-a javio je da će zbog popravke, oko 35 odsto Beograđana sutra biti bez grejanja.

Iz Beogradskih elektrana je saopšteno da će zbog radova Javnog preduzeća Srbijagas na sanaciji distributivnog gasovoda, bez isporuke gasa u subotu biti toplane "Dunav", "Mirijevo", "Konjarnik" i "Medaković", zbog čega te toplane neće biti u mogućnosti da toplotnu energiju distribuiraju potrošačima u režimu toplih funkcionalnih proba.

grejanje, grejna sezona
foto: Shutterstock

"To znači da potrošači sa grejnih područja pomenutih toplana ne mogu očekivati isporuku toplotne energije u subotu, odnosno sve dok radovi JP Srbijagas ne budu okončani i ne bude obnovljena isporuka prirodnog gasa toplanama 'Dunav', 'Mirijevo', 'Konjarnik' i 'Medaković'", istakli su iz "Beogradskih elektrana".

Dodaje se da bi režim toplih funkcionalnih proba trebalo da bude nastavljen u nedelju.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track