Najnovije vesti

2 PLACA U BEOGRADU OTIŠLA OČAS POSLA: Zemljište na Lisičjem potoku prodato za 151 milion dinara
Foto: Youtube Printscreen

za 206 miliona dinara na javnim nadmetanjima

2 PLACA U BEOGRADU OTIŠLA OČAS POSLA: Zemljište na Lisičjem potoku prodato za 151 milion dinara

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato za 206 miliona dinara na javnim nadmetanjima koja su održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prema planskom dokumentu, obe lokacije se nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima, objavio je Telegraf.

Lisičiji potok
foto: Youtube Printscreen

"Investitori su se nadmetali za dve lokacije u prostornoj celini ''Lisičji potok'' na opštini Savski venac. Zemljište površine 1.741 kvadratni metar u Ulici Diane Budisavljević prodato je investitoru po ceni od 151 milion dinara, dok je druga lokacija površine 1.087 kvadratnih metara u Ulici Aleksandra Tirnanića Tirketa prodata po ceni od 55 miliona dinara - precizirao je Vesić.

Prema planskom dokumentu, dodao je, obe lokacije se nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima, gde su planirane zgrade visokog standarda stanovanja tipa retke izgrađenosti sa većim brojem stanova, saopštio je gradsi Sekretarijat za informisanje.

Lisičiji potok
foto: Youtube Printscreen

"Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitorima će u postupku pribavljanja građevinske dozvole, a u skladu sa zakonom i gradskim odlukama, biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što će biti dodatni prihod u budžetu Grada", naglasio je zamenik gradonačelnika.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track