Apel posetiocima Ade pred vreli vikend

Apel posetiocima Ade pred vreli vikend

Beograd -
U saopštenju se podseća i da je kupanje na Savskom jezeru dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, kao i u toku radnog vremena kupališta od 10 do 20 sati

BEOGRAD - Preduzeće "Ada Ciganlija" apelovalo je danas na kupače da se zbog visokih dnevnih temperatura koje se očekuju za vikend i velikog broja posetilaca na Savskom jezeru ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta u cilju sopstvene bezbednosti.

Iz tog preduzeća podsećaju da je spasilačka služba od početka letnje sezone, bez obzira na maksimalno pojačane mere bezbednosti, obavila 41 uspešnu intervenciju spasavanja, što je gotovo duplo više u odnosu na prethodnu sezonu koja je trajala punih sto dana, kada je obavljeno ukupno 26 intervencija.

U saopštenju se podseća i da je kupanje na Savskom jezeru dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, kao i u toku radnog vremena kupališta od 10 do 20 sati.

Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno i veoma opasno, dok se hroničnim bolesnicima savetuje da se pridržavaju svojih redovnih terapija, a roditeljima da paze na svoju decu.

Kupalište na Savskom jezeru je pod pojačanim nadzorom pripadnika Komunalne policije, kao i pripadnika Policijske uprave za grad Beograd koji reaguju u slučaju nepridržavanja pravila kupališta.

Takođe, na kupače motri povećan broj pripadnika spasilačke službe, koji na kupalištu dežuraju i po završetku radnog vremena, sve do mraka, kada dužnost preuzima noćna patrola na skuterima.

Na prostoru Ade Ciganlije zabranjena je prodaja alkoholnih pića mlađima od 18 godina, kao i onima koji su u vidno alkoholisanom stanju.

Pedaline na Adi Ciganliji posetioci mogu da iznajme samo uz validan dokument sa slikom i isključivo uz poštovanje strogih odredbi koje su propisane kada je njihova upotreba pitanju, a odnosi se na korišćenje sigurnosnih pojaseva.

Iznajmljivanje nije dozvoljeno licima mlađim od 14 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track