OVOG ANĐELA (4) NEMA VEĆ GODINU DANA! Despot je poginuo izlazeći iz autobusa, U SREDU ĆE POLA ZEMUNA BITI POD BLOKADOM ZBOG OVOGA
Despot Mrđić, Foto: Privatna arhiva

TUGA DO NEBA

OVOG ANĐELA (4) NEMA VEĆ GODINU DANA! Despot je poginuo izlazeći iz autobusa, U SREDU ĆE POLA ZEMUNA BITI POD BLOKADOM ZBOG OVOGA

Beograd -

Prvo ročište protiv vozača autobusa bilo je zakazano za 19.10.2021. godine

Despot Mrđić (4) dečačić je koji je pre skoro godinu dana poginuo pokušavajući da izađe iz autobusa u Zemunu, na trećim vratima, dok se vozio sa svojom bakom.

Despot više nikada neće reći mama. Neće se tati zaleteti u zagrljaj kad dođe kući s posla.

Nema ga.

A vozač koji je vozio autobus, danas radi i živi normalno, a postupak je tek protiv njega započet.

Prvo ročište protiv vozača autobusa bilo je zakazano za 19.10.2021. godine, ali je otkazano na insistiranje odbrane optuženog. Vukašin Mrđić, otac dečaka za Kurir je rekao da je drugi pokušaj prvog ročišta zakazan za 23.11.2021. godine u 13 časova, što je skoro godinu dana od kada Despota nema.

Bol za dečakom najlepšeg osmeha ne jenjava, a ni želja za pravdom, kaže naš sagovornik. Tim povodom, on je najavio blokadu saobraćaja u Zemunu u Prvomajskoj ulici kod autobuske stanice "Bosanska" 24.11.2021. godine u vremenskom periodu od 18h do 19h, baš u vreme i na mestu gde je Despot stradao.

- Porodica i prijatelji u to vreme će izaći na ulicu u znak protesta što je vozač autobusa koji nam je ubio sina pre tačno godinu dana na tom istom mestu i dalje na slobodi - rekao je Vukašin.

Podsetimo, kako je tata Vukašin ranije ispričao za Kurir, Despot i njegova baka iz autobusa su izašli u isto vreme. U momentu kada su bili na poslednjem stepeniku, vozač je prvo krenuo, pa zatvorio vrata. Vrata su udarila baku i bacila je na asfalt, a Despotovu nogu su priklještila.

Vukasin Mrdjic, Vukasin Mrđić
foto: Printscreen RTS

Uznemirena žena je mahala vozaču i vikala da stane. Šofer je nastavio sa vožnjom, i priveden je tek na Voždovcu, i to kada je okrenuo ceo krug. Mališan je zadobio kobne povrede glave i tela i preminuo u Tiršovoj.

Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track