30 NOVIH SADNICA DRVEĆA NA SAVSKOM VENCU- OPŠTINA BRINE O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE
Foto: GO Savski venac

30 NOVIH SADNICA DRVEĆA NA SAVSKOM VENCU- OPŠTINA BRINE O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

Beograd -

Opština Savski venac nastavila je sadnju drveća kako bi bilo što više zelenila na teritoriji opštine, a sve u cilju zaštite i unapređenja kvaliteta životne sredine. Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinski funkcioneri uz prisustvo građana koji su inicirali sadnju, posadili su danas 20 stabala crnih borova i 10 stabala himalajskih kedrova na zelenoj površini pored auto-puta kod Oblakovske ulice.

Tim povodom predsednik Vidović istakao je neprocenjivu vrednost koju ima svako zasađeno drvo u procesu poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo. -Zato je ova akcija važna, jer smo danas dali svoj doprinos u očuvanju životne sredine i ličnim primerom ukazali na značaj podizanja ekološke svesti. Drago mi je što se često javljaju naši sugrađani sa inicijativama o uređenju zelenih površina i na taj način nas motivišu da zajedno gradimo jedno zdravije društvo koje je ujedinjeno oko istog cilja, a to je očuvanje prirode. Nastavićemo da naše aktivnosti usmeravamo tako da buduće generacije građana Savskog venca budu ponosne na veliki broj drvoreda i zelenih površina na teritoriji naše opštine- rekao je Vidović. Sadnja je organizovana kao nastavak akcije „Za zeleniji Savski venac“ koju Opština sprovodi u kontinuitetu.

Akcija sadnje sprovedena je uz stručnu nadležnost JKP „Zelenilo Beograd“ pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

1 / 5 Foto: GO Savski venac

GO Savski venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track