RANKO PANIĆ DA DOBIJE ULICU U BEOGRADU: Odbornice Pokreta socijalista i član Gradskog veća podneli inicijativu (FOTO)
Foto: Kurir

Skupština Grada Beograda

RANKO PANIĆ DA DOBIJE ULICU U BEOGRADU: Odbornice Pokreta socijalista i član Gradskog veća podneli inicijativu (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Koristim priliku da vas obavestim da su na predlog predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, odbornice Pokreta socijalista Gorjana Marinković i Mira Basta i ja kao član Gradskog veća podneli danas inicijativu da Ranko Panić, koji je kao učesnik mirnih protesta leta 2008. godine mučki ubijen od strane pripadnika policije i tadašnjeg režima, dobije ulicu u Beogradu", istakao je Fadilj Eminović, član Gradskog veća na sednici Skupštine Grada Beograda.

"Ranko Panić je Srbin koji je zajedno sa stotinama hiljada drugih Srba iz Hrvatske, sa svog ognjišta proteran 1995. godine tokom akcije "Oluja" od strane hrvatske vojske. Nažalost, svoj mir Panić nije našao ni u Beogradu i Srbiji i zato Beograd mora da se oduži Ranku Paniću i ne dozvoli da se istina o njegovoj smrti sakrije, ukalja i zaboravi. Ulica Ranka Panića mora večno da podseća na tragediju jednog borca, krajiškog Srbina za slobodu, ali i na političko nasilje nedemokratskog i nenarodnog režima DOS-a kome je i mirna šetnja do RTS-a smetala i bila dovoljan razlog i povod da uzme život Ranku Paniću i da to i sakrije od javnosti i građana Srbije.

Ranko Panić je kao istinski borac za pravdu i slobodu zaslužio naše zahvalno sećanje i zato molimo sve kolege odbornike da podrže ovaj predlog i inicijativu, da Ranko Panić, posle 13 godina od svoje tragične smrti, dobije ulicu u Beogradu", istakao je Eminović na gradskoj sednici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track