DŽON GINKEL U SKUPŠTINI GRADA BEOGRADA: Zamenik ambasadora SAD zahvalio se odbornicima na davanju ulice diplomati Džordžu Kenelu
Foto: Nebojša Mandić

gost

DŽON GINKEL U SKUPŠTINI GRADA BEOGRADA: Zamenik ambasadora SAD zahvalio se odbornicima na davanju ulice diplomati Džordžu Kenelu

Beograd -

Zamenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Džon Ginkel obratio se odbornicima Skupštine grada Beograda, o čemu je na svojm Fejsbuk profilu pisao zamenik graonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Retko se u istoriji događalo da se jedan strani diplomata obrati za govornicom Skupštine grada Beograda.

To je juče učinio Džon Ginkel, zamenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, koji se u ime američkog naroda zahvalio odbornicima Skupštine grada na usvojenoj odluci da jedna od ulica u opštini Rakovica ponese ime istaknutog američkog diplomate Džordža Kenela, koji je služio kao ambasador u Beogradu od 1961. do 1963. godine.

Zadovoljan sam što Grad Beograd kroz brojne inicijative doprinosi jačanju tradicionalnog prijateljstva između Srbije i Amerike, i drago mi je što naši američki partneri pokazuju da vrednuju takvu politiku kroz postupke svojih diplomata.

U našem gradu već se nalaze ulice Džordža Vašingtona, Džona Kenedija, Frenklina Ruzvelta, kao i bulevar velikog prijatelja srpskog naroda Vudroa Vilsona, kojem će uskoro biti otkriven i spomenik u Beogradu.

Nastavićemo da gradimo najbolje odnose sa Amerikom, čuvajući vrednosti slobodarstva, nezavisnosti i demokratije, koje su duboko ukorenjene u tradiciji naših naroda i država", naveo je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja